Tidenes beste danske bidrag

Nå er det like før sirkuset braker løs i København og i den forbindelse har vi, tradisjonen tro, kåret vertslandets beste ESC-bidrag gjennom tidene.

Danmark er en av den gamle garden i Eurovision-sammenheng. De debuterte i 1957 med en imponerende 3dje plass takket være Birthe Wilke og Gustav Winckler og Skibet skal sejle i nat. Det tok 7 år før den første danske seieren var et faktum (og det med litt drahjelp fra Norge). Det illevarslende bidraget Stop – mens legen er go’ med Ulla Pia i 1966 markerte en lengre pause i dansk Eurovision historie; hele tolv år ville gå før Danmark kom tilbake til festen.

Danskene har gitt oss to andre vinnerbidrag i årenes løp – Brødrene Olsen stormet til topps i 2000 med feelgood-låta Fly on the wings of love og fjorårets brakseier med unge, barfot Emmelie de Forest og Only Teardrops. Med en av de bedre statistikken i konkurransen kan danskene skilte med hele syv topp tre plasseringer. Danmark har mottatt desidert flest poeng fra Norge opp gjennom årene; hele 193 poeng i alle finalene sammenlagt. Det sier kanskje noe om hvor godt likt de danske bidragene har vært her hjemme.

OGAE Norway har kåret tidenes danske bidrag og det var ingen lett oppgave. Medlemmene har talt og det ble Hot Eyes med Det’ lige det som stakk av med seieren. Aud Wilken og Fra Mols til Skagen fikk tildelt sølvmedaljen mens Birthe Kjær sang seg inn til en feiende flott tredjeplass med Vi maler byen rød.

Hot Eyes - foto: bt.dk
Hot Eyes – foto: bt.dk

http://www.youtube.com/watch?v=hqy9lIKiE4c

Tusen takk Danmark, for alle de flotte bidrag dere har gitt oss – vi satser selvfølgelig på mange flere! Hele resultatlista finner dere her: Beste danske bidrag

-25.04.14-
Kristján

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *