Sommeren er kort…litt nytt om ditt og datt

Alain Clark - foto: allmusic.com
Alain Clark – foto: allmusic.com

Selv om sommeren vanligvis betyr en aldri så liten tørke hva gjelder nyheter fra Eurovision-verdenen, er spekulasjonene allerede i gang rundt Nederlands deltager i 2015. Hvordan i all verden skal de kunne toppe årets fantastiske andre plass med The Common Linnets og Calm After the Storm? Alain Clark er et navn som dukker opp i diverse medier for tiden og både aviser og fansider melder om at Clark allerede skal ha blitt forespurt av AVROTROS om å representere les Pays Bas neste år i Wien.

Hvem er så denne Alain Clark? Han har vært aktiv som artist i drøye 10 år nå, har fire top 5 album (2 av disse har solgt til flertalls platina) samt et tjuetalls singler på samvittigheten, blant annet hiten Father & Friend. Alain har spesialisert seg på pop og soul sjangrene og nyter fortsatt relativt stor popularitet i sitt hjemland og i følge enkelte ville han være en utmerket arvtager til The Common Linnets. Men enn så lenge er dette ubekreftet så det gjenstår å se om Alain blir å se på scenen i Wien i 2015. Vi holder dere underrettet med sakens utvikling.

Ellers begynner detaljer så smått å komme ut rundt vertslandet Østerrike neste år. Foreløpig er det helt ubekreftet, men det sies at årets vinner Conchita Wurst er helt med på å være en del av Eurovision neste år. Det er mulig hun får en rolle slik som Eric Saade hadde for 2 år siden i Malmø, der han drev rundt på Green Room og intervjuet deltagerne. Østerrikske Kurier melder at Østerrike slår på stortromma neste år og arrangerer en storslått nasjonal utvelgelse som angivelig skal begynne i januar og avlsuttes en eller annen gang i mars i jakten på deres artist for 2015.

Fjorårets danske vinner Emmelie de Forrest er tilbake med oppfølgeren til Rainmaker,  med den merkelige tittelen Drunk Tonight. Dette er første singelen fra hennes nye album som etter planen skal slippes senere i år. Hun har dratt i en ny musikalsk retning som er resultatet av flere måneders pendling mellom Danmark, Sverige og USA. Emmelie har samarbeidet med blant annet MoZella, ellers kjent for monsterhiten til Miley Cyrus, Wrecking Ball. Drunk Tonight ble sluppet på mandag og teaseren til musikkvideoen viser at Emmelie for lengst har forkastet det uskyldige ungpikeimaget sitt.

Sangfuglen Lara Fabian sang seg inn i hjertene til mange fans over hele verden da hun representerte lilleputtstaten Luxemburg i 1988 med den mektige balladen Croire. Siden den gang har hennes karriere skutt fart og hennes nye singel Make Me Yours Tonight er ute nå i disse dager. Sangen er en duett med den tyrkiske artisten Mustafa Ceceli og er et popnummer med etniske elementer. Sangen skal være spilt inn både på engelsk og tyrkisk og er sluppet internasjonalt via iTunes.

20.08.14
-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *