Programlederne for årets Eurovision Song Contest presentert i dag

Foto: Agnete Schlichtkrull / Type 1 / DR

Så var den store overraskelsen endelig avslørt – figurene som skal lede årets Eurovision Song Contest i København i mai ble presentert av vertskringkasteren DR i dag under en pressekonferanse i København kl. 11 i morges.

Det tøffe valget falt på intet mindre enn 3 personligheter, som ifølge DR var å tenke nyskapende (fulgte de ikke med i 2010, eller?). Nikolaj Koppel, Lise Rønne og Pilou Asbæk; sistnevnte er kjent for mange fra de populære danske serier Forbrydelsen II og Borgen. Både Koppel og Rønne har tidligere jobbet som programledere hos DR, så vi kan nok ta utganspunkt i at vi er i de tryggeste hender. Asbæk derimot gjør sin debut, og ifølge eurovision.tv, var han ikke det minste i tvil da han ble forespurt om å påta seg rollen.

DR utdyper sitt valg med at alle tre bidrar på hver sin måte til å skape stemning under showene, har sjarm i bøtter og spann, er høyt kvalifiserte til rollen og kommer til å utfylle hverandre perfekt. Valget falt på de tre etter noen travle uker med auditions der DR har prøvd ut forskjellige formater men det hevdes at DR falt pladask for idéen om å ha disse tre som programledere med det samme de entret castingen.

Vi gleder oss til å se resultatet på scenen under den første semifinalen den 06. mai.

-03.02.14-

Kristján

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *