Ovi & Paula Seling får fornyet tillit i Romania

Paula Seling & Ovi - foto: topromanesc.ro
Paula Seling & Ovi - foto: topromanesc.ro

Det har også vært en spennende aften på Balkan i kveld da Romania skulle velge sitt bidrag til Eurovision i Selecția Națională showet. Alle øyne var rettet mot Sică Alexandrescu Teatret i Brașov der 12 bidrag kjempet om en plass i solen og sjansen til å følge i fotsporene til fjorårets utkårede Cezar. 150 bidrag ble sendt inn til kringkasteren TVR og det var følgende som konkurrerte i kveldens finale:

Paula Seling & OviMiracle

Bere GratisDespre mine și ea 

The dAdAUnpredictable

The Zuralia OrchestraYou Know 

Vízi ImreKind of Girl  

Anca FlorescuHearts Collide

Silvia DumitrescuFiorul iubirii

Renée Santana & Mike DiamondzLetting Go

Ștefan Stan feat. Teddy K Breathe

NaomyDacă tu iubești

Mirela Vaida BoureanuOne More Time   

Marcel Crăciunescu Hardjock

Slik som i så mange andre land rundt om i Europa, ble rumenernes bidrag valgt ved en kombinasjon av jury- og telestemmer. Et par som sist gjestet Oslo i 2010, Paula Seling og Ovi, var å se blant de 12 finalistene, og de møtte beinhard konkurranse fra blant annet Anca Florescu med hennes fengende Motownaktige Hearts Collide.

Etter at stemmene var telt opp var resultatet helt tydelig; Paula og Ovi fikk juryens tolv poeng og kom på andre plass hos TV-seerne. Vaida derimot fikk skarve fire poeng hos juryen men var desidert mest populær med seerne og fikk imponerende 7,508 stemmer. Disse ble gjort om til poeng og endte dermed opp med 10 poeng – ikke nok til å sikre seieren. Det var Paula & Ovi som hadde klart å overbevise med en feiende flott framføring av Miracle og skal dermed kjempe med 36 andre land om å hente seieren hjem til Romania for aller første gang. Klarer de det i år, mon tro?

01.03.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *