NRK åpner for påmeldinger til MGP 2015

2014 Vinner Carl Espen - foto: Jarle Teigøy
2014 Vinner Carl Espen – foto: Jarle Teigøy

NRK kunngjorde på den offisielle nettsiden i dag at det nå er mulig å sende inn potensielle bidrag til neste års Melodi Grand Prix. Med to flotte plasseringer i 2013 og årets Eurovision Song Contest med henholdsvis Margaret Berger og Carl Espen, er NRK nå på jakt etter en verdig arvtager og håper virkelig at alle gode ting er tre.

Musikkansvarlig for MGP Vivi Stenberg håper at så mange som mulig engasjerer seg og sender inn deres bidrag. Konkurransen er åpen for alle, men alle håpefulle artister må ha fylt 16 år før den internasjonale finalen i mai neste år. Med en dynamisk og energisk musikkscene her til lands, håper selvfølgelig Vivi at det kommer inn mange sterke bidrag som representerer bredden i den norske musikkbransjen og som har vinnerpotensiale.

Vivi er også på utkikk etter låtskrivere og artister som har et apparat rundt seg, for som hun påpeker, så er MGP et utstillingsvindu av dimensjoner: «Når en låt blir plukket ut av juryen så begynner flere måneders arbeid med å finne artist som skal fremføre låten, lage et sceneshow i samarbeid med NRKs team av regissører, lysdesignere, scenografer og klesdesignere, øve inn kameraregi som skal gi låten det riktige uttrykket på TV, og mye mer. Det er utrolig mye arbeid som ligger bak de tre minuttene på MGP-scenen som folk der hjemme ser på TV, men det er også en erfaring som de aller fleste artister finner både spennende og lærerik

Med cirka 600 innsendte bidrag til fjorårets konkurranse, har redaksjonen litt av en oppgave foran seg. De er allerede i gang med å planlegge MGP 2015, men vil foreløpig ikke røpe hvor mange bidrag som kommer til å bli plukket ut når innsendingsfristen utløper 01. September. Selv om det gjenstår mye i planleggingen av neste års konkurranse, lover Vivi oss en opplevelse som vil både begeistre og overraske og den samme folkefesten vi er blitt vant med å se på TV skjermen.

05.06.14
-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *