Molly Smitten-Downes med Children of the Universe for Storbritannia!

Molly-Smitten-Downes - foto : bbc.co.uk
Molly-Smitten-Downes - foto : bbc.co.uk

Britene later til å være oppstemte om dagen. Etter flere år med katastrofale resultater øyner britiske fans håp med årets artist. Det har nesten blitt en nasjonal besettelse de siste årene, å spekulere i nettopp hvem BBC har fått til å representere øyriket i Eurovision. Det som en gang var tidenes beste nasjon i Eurovision-sammenheng, har fått et kraftig skudd for baugen i nyere tid. Men dette akter BBC nå å få gjort noe med. Inn kommer Guy Freeman, som har Eurovision-fartstid hos BBC som prosjektleder med ansvaret for The Great British Song Contest på nittitallet. Både Gina G og Katrina & The Waves oppnådde gode plasseringer i konkurransen, og Freeman håper å få til et lignende resultat i år også.

BBC har igjen valgt en artist internt, men i stedenfor å ty til gamle, bortglemte helter fra en annen tidsepoke har de nå våget å satse friskt. De har satt sin lit til en artist som deltok i musikkprogrammet «BBC introducing…», som presenterer det beste innen usignerte, nye talenter. Siden forrige Eurovision har vi hørt alskens rykter om hvem BBC har fått med for å synge årets bidrag, med navn fra Paloma Faith til 80-tallsfavoritten Belinda Carlisle.

Et program ble spilt inn i London i går og artisten ble presentert på BBC i kveld. Navnet på årets britiske artist i Eurovision er Molly Smitten-Downes. «Hvem er det?» spør dere sikkert. Hun ble nemlig oppdaget av BBC i fjor med sangen Strange Alien, og den vant prisen for beste låt i Best British Unsigned Music-konkurransen i fjor. Hun kommer til å fremføre låten Children of the Universe i København i mai. Lykke til, Storbritannia – det kan bare gå en vei, og det er oppover! Låta er tilgjenglieg her:

http://www.youtube.com/watch?v=fFqYbibLh8k#t=0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *