MGP 2014 blir musikkfestival

Disse 5 har valgt ut bidragene i årets MGP. Fra venstre: Tarjei Strøm, Kathrine Synnes Finnskog, Vivi Stenberg, Marie Komissar og Gisle Stokland (Foto: Kim Erlandsen / NRK)

Melodi Grand Prix 2014 blir en ukelang musikkfestival, som avsluttes med en Grand Finale der Norges bidrag til Eurovision Song Contest 2014 skal kåres. Programledere er Jenny Skavlan og Erik Solbakken.

MGP kommer i ny drakt i 2014. Tre semifinaler skal sendes fra Folketeateret i Oslo 7., 8. og 9.mars, før det hele avsluttes med den store finalen direkte fra Oslo Spektrum lørdag 15.mars.

Men allerede fra nyåret kan publikum bli bedre kjent med artistene og se hva MGP 2014 har å by på. Blant annet skjer dette via en lyttergruppe som ble opprettet tidligere i høst.

-Publikum kan blant annet følge lyttergruppenes møter på nettet (nrk.no/mgp) allerede fra desember og utover i januar og februar. Der får de se hvordan gruppen har arbeidet, og hvordan de 15 endelige MGP-bidragene har utviklet seg fra innsendte låtforslag til stadig mer perfeksjonerte bidrag som er en MGP-finale verdig, sier prosjektleder for MGP, Stian Malme.

I hver semifinale skal fem MGP-artister presenteres og fremføre sitt bidrag. Tre av artistene går videre til finalen. Samtidig får publikum, gjennom reportasjer, være med på prosessen, fra et bidrag fikk ja fra MGP-redaksjonen høsten 2013 til de står på scenen i Folketeateret i mars 2014. I tillegg skal juryen, som har plukket ut de bidragene de har størst tro på, gi sine tilbakemeldinger på opptredenene underveis i sendingene.

Lyttergruppen

MGP-redaksjonen har i år mottatt over 600 bidrag fra låtskrivere, produsenter og artister som vil vise Norge hva de er gode for.

– Bidragene spenner fra amatøropptak fra pikerom til låter sendt inn av noen av Norges beste låtskrivere og produsenter. Etter en grovsiling inviterte jeg fire dyktige aktører fra norsk musikkbransje til å delta i en lyttergruppe. Sammen har vi landet på 15 bidrag som skal konkurrere til neste år. Her er det mange potensielle hits som vi gleder oss til å dele med resten av Norge, sier musikkansvarlig for MGP 2014, Vivi Stenberg.

Lyttergruppen i MGP 2014 består av fire fagpersoner med et nært forhold til populærmusikk og MGP.

Disse er:

Marie Komissar: Marie er musikkprodusent i mp3 og P3, og har nylig også vært fungerende musikksjef i sistnevnte kanal. Marie har også flere DJ-konsepter hun driver, blant annet Cloudbusting sammen med Margaret Berger som vant den norske MGP-finalen i 2013.

Kathrine Synnes Finnskog: Kathrine har mange år i musikkbransjen bak seg, og har blant annet vært manager for MGP-artister som Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak og Tooji. Kathrine er i dag direktør i musikkeksportorganet Music Norway, som arbeider med å legge til rette for musikkeksport og internasjonal profilering av norsk musikk.

Gisle G. Stokland: Gisle er eier av og redaktør for det toneangivende nettstedet 730.no. Han jobber også som manager og var tidligere musikkansvarlig for ZTV.

Tarjei Strøm: Tarjei er trommeslager som har spilt med en rekke band, blant annet Ralph Myerz and the Jack Herren Band og Datarock. Han er for tiden også Lars Vaular sin faste trommeslager. Tarjei har også vært programleder på P3 i programmet «SEXY».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *