MGP 2011 – delfinale 1 (7 låter) og delfinale 2 (2 låter)

8. januar settes sirkuset i gang igjen, med første delfinale fra Ørland. I dag ble de 7 artistene som skal delta der presentert av Per Sundnes og Anne Rimmen, samt 2 låter til delfinale 2 i Florø. Og de er som følger:

Carina Dahl – Guns & Boys

Carina Dahl

Låt: Guns & Boys
Artist: Carina Dahl
Tekst og melodi: Carina Dahl, Nanna Martorell og Hanne Sørvaag

Carina Dahl fra Trondheim stod allerede som 13-åring foran 13 000 mennesker på Lerkendal stadion og sang. Nå håper den scenevante 25-åringen at hun kan synge for enda flere.
Merittlista til den tidligere modellen og Big Brother-deltageren viser at hun ikke er av den sjenerte sorten. Som liten holdt hun på med håndball, turn, ballett og trylling, men det tok ikke lang tid før hun skjønte at musikken var den rette veien for henne. Allerede som 15-åring spilte datteren til TNT-trommis Morten Dahl inn sin første plate.

 Sangen 25-åringen stiller med i MGP beskriver hun selv som en ”bombe av en låt”, som handler om å ta vare på seg selv i stedet for å lete etter drømmemannen. Låten ”Guns & Boys” er skrevet av Carina, Nanna Martorell og Hanne Sørvaag. Sistnevnte skrev for øvrig Didrik Solli-Tangens vinnerlåt i MGP 2010, ”My Heart Is Yours”.

 
Use Me – Daisy

Use MeLåt: Daisy
Artist: Use Me
Tekst og melodi: Jim André Bergsted

Mossebandet Use Me begynte å spille sammen i 2005, sterkt inspirert av de amerikanske pop-pønkerne i band som Green Day og Blink 182. De mener likevel at låten ”Daisy” vil nå ut til langt flere enn bare nerdete tenåringer som fantaserer om drømmedama på gutterommet.
Snøballen for de fem guttene i 18-20-årsalderen begynte å rulle da de vant Spirit og Gramos demokonkurranse i 2009, og de fikk spille på Klubb-Øya samme sommer. Til og med Jenny Skavlan uttalte at hun var fan av de kule pønkerne!

Bandmedlemmene sier de fleste tekstene handler om kjærlighet og søte jenter, men også noen skitne tenåringsfantasier. Låten de skal konkurrere med i Melodi Grand Prix handler om en bekymringsløs tenåringsforelskelse.

 Hvem er Use Me?

Jim André Bergsted (18), Moss (vokal/gitar)
Michael Markussen (20), Tønsberg (gitar)
Martin Thomassen (17), Rygge (piano)
Vetle Paulsen (19), Moss (bass)
Petter Gravningsmyhr (19), Moss (trommer)


Sichelle – Trenger mer

SichelleLåt: Trenger mer
Artist: Sichelle
Tekst og melodi: Christine Dancke

Oslojenta Sichelle slo gjennom med et brak for tre år siden med låten ”Fuck Deg”. Sangen satte seg fast på de fleste pophjerner, og nå er 22-åringen igjen klar for å sette spor etter seg.
Den norsk-karibiske jenta sang første gang for en fullsatt sal som 12-åring under teateroppsetningen ”Pinocchio” på Det Norske Teater. Men det var da hun hørte Beyoncé for første gang at hun skjønte det var musikk hun ville holde på med.

 Jenta, som var 80 prosent døv fram til hun var fire år, var med i Melodi Grand Prix for to år siden også. Hun sier erfaringen er fin å ta med seg videre, men at den viktigste grunnen til at hun er med i år er fordi hun har stor tro på låten ”Trenger mer”.

Sie Gubba – Alt du vil ha

Sie GubbaLåt: Alt du vil ha
Artist:
Sie Gubba
Tekst og melodi: Magne Almås og Petter Øien

 Sie Gubba begynte som et lokalt kjellerband i 1995, og har nå vokst seg til å bli et av Norges største danseband.
Det tok ikke lang tid etter at debutskiva kom ut på den lokale bensinstasjonen i 1998 at ryktet spredte seg om det gode livebandet, og flere ville ha en bit av Sie Gubba-kaka. Per dags dato har det spellemannsnominerte bandet spilt på de største norske køntrifestivalene og opparbeidet seg en solid fanskare.
Dansebandet fra Ålen i Gauldalen i Sør-Trøndelag er vant til å opptre på bygdefestivaler og konserter, men gleder seg til å stå på scenen i Ørland. De mener den muntre låten ”Alt du vil ha” gir alle og enhver lyst til å synge med på refrenget. 

Hvem er Sie Gubba?

Petter Øien – Vokal/gitar
Reidulf Wormdal – Tangenter
Morten Hølås – Fele
Håvard Soknes – Trommer
Leif Arne Olaussen – Bass
Magne Almås – Elektrisk gitar

 
Åste & Rikke – Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)
Åste & RikkeLåt: Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)
Artist: Åste Sem og Rikke Normann
Tekst og melodi: Rikke Normann

Det blir garantert hett på scenen når to av Norges beste stemmer forenes i duoen Åste & Rikke. Åste Sem (37) ble landskjent da hun deltok i Idol i 2007, mens Rikke Normann (28) har deltatt i blant annet Kjempesjansen på NRK og turnert med Rune Andersens humorshow ”Litt av en mann”.

Åste og Rikke synger sammen i gruppa Sisters of Soul og har Whitney Houston som sitt store musikalske forbilde, men er ellers ganske forskjellige. Begge jentene jobber med debutalbum på hver sin kant, og det blir, følge jentene selv, to svært ulike plater. Åste satser på en akustisk plate, mens Rikke har valgt mer et mer elektronisk og synthbasert uttrykk.
I tillegg til å satse på egne karrierer er jentene mye brukt som korister, og sammen har de blant annet koret fast for Mira Craig og Noora Noor. Rikke har i tillegg jobbet mye med Paperboys, og var med i koret til Vinnie i Det store korslaget på TV2. – Vi har en nokså mørk klang i stemmene våre som passer godt sammen. Når vi i tillegg har en felles musikkforståelse, blir det jo et veldig bra samarbeid, sier Åste.

Rikke har skrevet tekst og melodi, og nevner blant andre Marvin Gaye, Stevie Wonder og Erykah Badu som noen av sine inspirasjonskilder. – Den handler om å gjøre noe i beste mening, men som gjør vondt verre. Låta er sterk, men med glimt i øyet, og den tar opp noe som er vondt og godt på samme tid, sier Rikke. 

Helene Bøksle – Vardlokk


Helene BøksleLåt:
Vardlokk
Artist: Helene Bøksle
Tekst: Cecilie Larsen
Melodi: Helene Bøksle, Sindre Hotvedt, Knut Avenstroup Hauge 

Allerede som fireåring debuterte Helene Bøksle (f.1981) på en scene. Nå føler den erfarne artisten fra Mandal at hun er klar for Melodi Grand Prix.

Musikken til Bøksle kan best beskrives som en blanding av norske folketoner og sommerfuglkyss, som hun selv sier det. 29-åringen har rukket å markere seg som en av Norges mest unike artister, både på teaterscenen og gjennom konserter og på plate.

 I MGP 2011 stiller hun med en låt som handler om den tiden da kristendommen og åsatroen kjempet om sjelene i landet. – Jeg synger om kraften og magien som ligger i musikken. Jeg vil fortelle eventyr, og jeg vil gi folk følelsen av valsetrinn i vinternatten, drama i 4 akter, engler i snøen, og minne mennesker om å gripe øyeblikket!

 


Gatas Parlament – Jobbe litt mindre

 

Gatas ParlamentLåt: Jobbe litt mindre
Artist: Gatas Parlament
Tekst: Gatas Parlament
Melodi: Jester (Alex Molkom)

Hiphoperne i Gatas Parlament sikter høyt med årets MGP-bidrag: deres ”trekkspillbaserte tango-rap”-låt skal nemlig knuse kapitalismen!
De samfunnsengasjerte og venstreorienterte Oslo-rapperne møttes i demonstrasjoner mot rasisme tidlig på 90-tallet. Gatas Parlament ble dannet i 1993, og siden har det blitt sju albumutgivelser, en bokutgivelse og flere priser. Et av albumene ble til etter et samarbeid med programmet Osenbanden på NRK P3 i 2008, der de hver uke presenterte en ny låt inspirert av den ukas hendelser. 

Målet med låten ”Jobbe litt mindre” er å gjøre Melodi Grand Prix enda kulere og morsommere, sier bandets frontmann Aslak Borgersrud. Rapperne står bak teksten i årets MGP-bidrag, mens produsent Jester (Alex Molkom) har laget musikken.

Babel Fish – Depend on me

Babel FishLåt: Depend on me
Artist: Babel Fish
Tekst og melodi: Tarjei Van Ravens/Halvor Holter

Oslo-gruppa Babel Fish har gitt ut to album og vunnet en Spellemannpris. De kan også skryte av topp 10 hits i både Spania, Japan, Malaysia, Singapore og Norge. Nå håper de å gjøre comeback i MGP med det de anser som den beste låta i karrieren.
Tarjei Van Ravens (40), Odd Jensen (41), Simon Malm (37) og Halvor Holter (41) har spilt sammen siden slutten av 80-tallet, men det var hiten ”Mania” som virkelig fikk fart på karrieren i 1997. Det tok imidlertid litt tid før de landet på et bandnavn, og Babel Fish er hentet fra Douglas Adams’ ”Haikerens guide til galaksen”. Adams’ Babel Fish er en dekoder som, hvis man putter den i øret, gjør at man kan forstå alt som blir sagt på ethvert språk.

Selv om gutta har turnert med kjente band som The Corrs, Barenaked Ladies og Waterboys har de alltid hatt et øye på Melodi Grand Prix, og gleder seg til å være med selv.
Alle gutta i bandet har nå fått barn, og ”Depend on me” er en kjærlighetssang skrevet av fedrene, til sine barn. – Jeg liker tanken på at de får et stykke musikk som jeg har lagt sjelen min i, og som vil finnes etter at jeg har sluttet å eksistere, sier Tarjei Van Ravens.

Mimi Blix – Allergic

Mimi BlixLåt: Allergic
Artist: Mimi Blix
Tekst: Merethe La Verdi
Melodi: Merethe La Verdi / Kjetil Schei

Mimi Blix (18) er kanskje mest kjent som modell og blir spådd en lysende karriere, men i MGP har hun ambisjonene klare: hun vil få hele Norge til å danse.

Egentlig trives Mimi best hjemme i Askim sammen med familien sin, men har reist verden rundt, møtt store stjerner og posert på bilder for kjente motemagasiner. Blant annet har artisten Bryan Adams tatt bilder av henne. Det er likevel helt andre ikoner hun har som sine musikalske forbilder. – Jeg var stor fan av Spice Girls da jeg var yngre, og en stor opplevelse for meg var å se en konsert med Tina Turner, sier Mimi.
Mimi beskriver seg selv som litt skeptisk, og helt avhenging av Pepsi Max. Dessuten elsker hun kunst, biler og raske båter. Hun spiller også trommer, og har vært med i et rocka jenteband tidligere. Likevel blir det første gangen hun står på en stor scene under MGP.

– Sangen min er så bra, og er spesielt dedisert til alle kvinner og jenter som har vært i et dårlig forhold, eller rett og slett har vært litt lei kjæresten, sier Mimi.
Og hun vil garantert få støtte på hjemmebane. – Familien min har alltid sittet samlet foran TV når sirkuset er i gang. De er ivrige seere og stemmer alltid på deres favoritter, sier Mimi. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *