Maria tilbake med Heim og annet nytt

Maria Haukaas Mittet - foto: sonymusic.no
Maria Haukaas Mittet – foto: sonymusic.no

Britene er tidlig ute med sine forberedelser til neste års finale i Wien. Nå er det bra lenge siden den tidligere suverene Eurovision-nasjonen klarte å oppnå et anstendig resultat i finalen (med unntak av lysglimtene i 2002 og 2009). Kringkasteren BBC begynte så vidt å ta affære tidligere i år, da de brukte talentkonkurransen Introducing… for å finne årets deltager Molly Smitten-Downes. Bidraget Children of the Universe ble aldri noen suksess på scenen, men selve gesten ble godt mottatt hos mange fans. BBC viser nå at de ønsker å satse stort til neste år og at de faktisk tar konkurransen mer på alvor ved å åpne opp konkurransen for almennheten. Samtidig som BBC er i dialog med flere plateselskaper kan hvem som helst sende inn potensielle bidrag. Det skal tas en avgjørelse på hvilke bidrag som går videre til neste runde i prosessen sent i november. Dette er første gang på 10 år at BBC har åpnet for en slik mulighet og det lover jo godt.

Middelhavsøya og vertslandet for årets Junior Eurovision Malta er også godt i gang med forberedelsene til sin nasjonale finale, Malta Eurovision Song Contest 2015. En liste med 48 artister og grupper ble kjent bare for litt over en uke siden. Nå er samtlige navn på de 20 semifinalistene klare. Flere kjente Eurovision navn var med, men kun en artist har klart å komme seg gjennom nåløyet denne gang. Det blir et gjensyn med den maltesiske representanten fra 2011 Glen Vella i årets semi finale. Vår egen vinner Alexander Rybak er mannen som står bak bidraget til Franklin, Still Here. Den fullstendinge listen ser slik ut:

1. Glen VellaBreakaway
2. TrilogyChasing a Dream
3. Karen DeBattista12, Baker Street
4. FranklinStill Here
5. Deborah C It’s OK
6. EkklesiaLove and Let Go
7. Lawrence GrayThe One That You Love
8. AmberWarrior
9. Daniel TestaSomething in the Way
10. Jessika Fandango
11. ChristabelleRush
12. Chris GrechClosed Doors
13. L-AħwaBeautiful to Me
14. Raquel GaldesStop Haunting Me
15. Danica MuscatClose Your Eyes
16. Lyndsay PaceHome
17. CorazonSecretly
18. Iona DalliCould Have Been Me
19. DomeniqueTake Me as I Am
20. MinikOnce in a While

Eurovision-eventyret fortsetter for unge herr Rybak også i år. Ikke bare har han et bidrag som konkurrer i den maltesiske utvelgelsen, men han har også blitt bedt om å hjelpe fødelandet Belarus med å plukke ut deres deltager til neste år. Ifølge den hviterussiske siden BelTA har den tidligere vinneren lagt ut en video på nettet. Her oppførdrer han unge kvinnelige sangere til å møte opp til audition i fire byer. Prøvene skal pågå fra den 19-22. oktober. Det skal også være bekreftet at det er Alexander som skal komponere og skrive teksten til neste års bidrag, så han går en travel tid i møte. Ifølge flere kilder satser også Belarus på en nasjonal finale for å finne neste års representant.

IBA og Israel er fortsatt påmeldt til neste års konkurranse…enn så lenge. Til tross for avviklingen av kringkasteren IBA neste år, ser det lovende ut for israelske fans i 2015, ifølge nettstedet mako.co.il. Det melder at det blir vinneren av talentkonkurransen HaKokhav HaBa som skal få dra til Wien neste år for å prøve og få Israel til finalen for første gang siden 2010.

Balkanlandene har gitt oss muligheten til å stifte bekjentskap med mange flotte artister opp gjennom årene. Den ukronede kongen er nok den talentfulle Željko Joksimović. Han kan skilte med både en 2. og 3. plassering i Eurovisionsammenheng. Hans nyeste singel er et samarbeid med et annet kjent fjes fra Eurovision-verden, nemlig Tony Cetinski. Han oppnådde 16. plass for Kroatia i 1994 med Nek’ ti bude ljubav sva, men er fortsatt populær over hele Balkanområdet. Begge artister skal opptre sammen på konsert og i den anledning har duoen spilt inn en sang sammen, Zabluda (Myte), som Joksimović selv har skrevet.

Det har vært stille ganske lenge nå rundt Maria Haukaas Mittet, som sist vår å se i vår egen nasjonale finale i 2010 med Make My Day. Den flotte og allsidige artisten er leid inn for å kaste glans over en viss annen konkurranse som skal foregå i Bergen den 15. november. Parodi Grand Prix feirer sitt 10 års jubileum og arrangøren ønsker å feire begivenheten med brask og bram. Fans skal få et gjensyn med flere innslag fra de siste 10 årene under finalen i Grieghallen. Maria kommer med sin nye plate Heim den 20. oktober, så litt ekstraeksponering er ikke å forakte. Dersom du befinner deg i Bergen og har lyst til å få med deg showet, kan du finne mer info om arrangementet på deres egen nettside www.parodigrandprix.no.

09.10.14
-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *