Killer Queen til MGP!

Reidun Sæther høstet mange lovord for sin rolletolkning av «Killer Queen» i forestillingen «We Will Rock You» som ble spilt på Folketeateret i vår. Nå satser hun på å trollbinde publikum på nytt i MGP 2012.

Foto: Andreas Kallstad

-Reidun er en vokalist uten sidestykke og ofte må du til Sverige for å høre henne. I Norge blåste hun taket av Folketeateret i rollen som Killer Queen. Låten hun skal bidra med er spesialkomponert til hennes stemme og kan bli farlig i MGP 2012, mener Per Sundnes.

Låta heter ”High on love” og er skrevet av tre velkjente MGP-låtskrivere – Thomas G:son, Ovi og Tommy Berre. Den ble skrevet med tanke på å få vist frem forskjellige sider av Reidun sin stemme.

-Det har låtskriverne virkelig lyktes med; jeg får synge både høyt og lavt, og sterkt og svakt og alt derimellom. Versene er av skikkelig girlpower-karakter, men når refrenget kommer så skjønner man at alt handler om den gode gamle kjærligheten, forklarer Reidun.

Nå skal Norge for alvor å få opp øynene for jenta med den store stemmen, som ligner sine forbilder – Aretha Franklin og Whitney Houston – i stemmeprakt.

– Jeg har sett på MGP siden jeg var liten og min «all time high»-favorittlåt er uten tvil Jaime La Vie med Sandra Kim fra 1986. Hun inspirerte meg til å bli artist allerede da. Jeg var bare 5 år, men jeg husker hvor kult det var at hun som 13-åring kunne vinne grand prix, som var det største på jord! Så følelsen jeg har av å få være med i MGP i 2012, kan beskrives med ett ord: ENDELIG!, jubler Reidun.

Reidun Sæther er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg og har sangpedagogutdanning fra Complete Vocal Institute i København. Hun jobber som artist og sangcoach, og har undervist ved Teaterhøgskolen og Musikkhøgskolen i Göteborg, samt ved en rekke teatre, folkehøgskoler, showgrupper og kor.  Nå underviser hun ved Musikkteaterskolen i Oslo. På scenen har vi blant annet sett henne i roller som Cosette i Les Miserables, Jellylorum i Cats og nå sist som Killer Queen i We Will Rock You. For tiden er hun aktuell som bilmekanikeren og russebussjåføren Trulte i Hotel Cesar på TV2.

Foto: Sveinung Bråthen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *