#JoinUs i København – We have a winner!

Conchita Wurst

Vinneren av ESC 2014 – Foto Andres Putting/EBu

Først og fremst ønsker vi og gratulere Conchita Wurst og Østerrike med seieren! Festen i København er over og vi er trygt tilbake i gamlelandet. Det har vært to intensive og spennende uker med glitter, glamour og mye god musikk. Finalen på lørdag var en særdeles god produksjon, både for oss på plass i salen og for TV-seerne hjemme. Før showet begynte var det umulig å vite hvem som kom til å vinne og selve avstemningen var lagt opp slik at det lenge var knyttet stor spenning til hvem som kom til å gå av med seieren til slutt. Men med 52 flere poeng enn The Common Linnets fra Nederland, ble det likevel en klar seier til Østerrike.  Landet har kun vunnet en gang tidligere og det var i 1966.  Det var derfor på høy tid med en ny seier og vi gleder oss til å reise til Wien neste år.

På klubbens vårtreff 12. april ble det stemt over årets bidrag og det er litt artig at vi hadde riktig topp 3!  Riktignok med Sanna Nielsen og Sverige på topp fulgt av Østerrike og Nederland.  Det er ikke hvert år at det slår til, men denne gangen var klubben i takt med resten av Europa.  Kontinentet var også i takt med seg selv og ikke så delt i øst og vest som den siste tids nyhetsbilde kan tyde på.  Conchita Wurst er en omstridt artist med et uttrykk som vekker mye forakt og hets fra konservative grupper, særlig i en del østeuropeiske land.  Likevel kom det poeng fra de fleste landene, noe som var en god opplevelse.  ESC er fortsatt er en viktig begivenhet hvor deltakerlandene kan komme sammen, ha musikken i fokus og kanskje se og bli kjent med hverandre på en annen måte enn det man får gjennom andre media og nyheter.

 

Carl Espen scene

Carl Espen på scenen i finalen – Foto: Andres Putting/EBU

Selvfølgelig ønsker vi også og gratulere Carl Espen som kom på en hederlig 8. plass med sin Silent Storm. Å komme topp 10 i ESC er en veldig god presentasjon og det er nå andre året på rad at Norge har fått et svært godt resultat i konkurransen. Når resultatene er gode er det med på å gi mer kredibilitet til konkurransen og gjøre det mer attraktivt for artister å delta seinere. Melodi Grand Prix oppleves som relevant og er med på å gi et positivt løft for etablerte artisters karriere, samt at nye artister får muligheten til å vise seg fram og bli et kjent og ettertraktet navn. Carl Espen har vi helt sikkert ikke hørt det siste til og vi ser fram til å følge hans musikkariere videre.

13.05.14

-Leif-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *