Intervju med Wig Wam

21.12.2005
En Wig Wamtastisk helg på Gol
Som utskremt medarbeider fra GP-klubben hadde jeg fått innvilget audiens hos Wig Wam før de skulle gå på scenen til den første av to konserter i Bjørnehallen på Gol, lørdag 5. november. Litt smånervøs banket jeg på døren til avtalt tid (viktig å være presis) med roser i hånda og kamera rundt halsen. Min på forhånd innøvde åpningsreplikk (ikke hverdagskost for meg å konversere med rockestjerner i embeds medfør) ble glemt da døra sprang opp og Teeny hilste meg med et BØ! Oj, og i tillegg har denne mannen en så utrolig smittende latter at nervøsiteten forsvant som dugg for solen. Det hjalp jo betraktelig at han syns det var hyggelig at jeg kom. Sjarmerende også! Primadonnanykker? Nei, det ordet står nok ikke i Teenys ordbok engang. Han har solid bakkekontakt.

At en supergitarist i et hardrockband kan såpass mye GP-historie at praten gikk lekende lett, rører en GP-entusiast langt inn i hjerterota.

In My Dreams var en stor hit i Norge lenge før Wig Wam reiste til Kiev. –Vi var forberedt på å lage sirkus i Kiev, sier Teeny. Med en frontmann som Glam er det også store sjanser for å lykkes. De av GP-klubbens medlemmer som var i Kiev kan skrive under på at de klarte det. Allerede på åpningsfesten var sirkuset godt i gang. -Andre artister kom bort til oss for å få litt av medias oppmerksomhet, gliser Teeny. Det er ingen tvil om at Wig Wam vant mediakrigen og at det virkelig var en Rock’n Roll Revolution i årets ESC.

Stemningen i salen når Wig Wam sto på scenen er det mest heftige undertegnede har opplevd for et bidrag fra Norge. -Etter de første prøvene bare bestemte vi oss for å være kule uansett hva som ville skje, sier Teeny om sceneshowet i Kiev. Trøkket fra publikum var så absolutt følbart på scenen. Og det var litt hardt å være kul da ”taket løfta seg”. –Jeg har så vidt sett noen klipp, men ikke hatt tid til å fordøye alt ennå, sier Teeny.

Etter en stund kommer Glam, Sporty og Flash også. Like smilende og imøtekommende som Teeny, og like fri for primadonnanykker. Da fikk jeg også endelig overbrakt blomsterhilsen fra GP-klubben og takket dem for en strålende innsats i Kiev. Jeg kunne jo også stolt fortelle at In My Dreams vant avstemmingen over beste låt på GP-klubbens høsttreff. –Jøss, også foran Bobbysocks da, kommenterer en overrasket Flash. –Så kult, sier Glam, GP-klubben rocker!

Det er under en time til de skal stå på scenen. Den ivrigste fansen har for lengst tatt oppstilling foran inngangen (jeg hørte allsangen på vei opp trappa) – og her sitter vi og drodler om GP. Kun guttas sceneantrekk tyder på at de snart skal opptre foran nok et menneskehav.

I Norge er det mange som mener det skader karrieren å være GP-artist. Gutta i Wig Wam har også hørt den påstanden, men for bandet har deltakelsen vært veldig positiv for karrieren. De merket det etter deltakelsen i 2004, og etter at de vant i 2005 har det bare tatt helt av. -Det er helt vilt, sier Sporty. Wig Wam har spilt rundt 150 konserter for rundt 250 000 nordmenn siden februar. Og det er satt publikumsrekorder flere steder. Så for Wig Wam har GP-deltakelsen vært alt annet enn skadelig for karrieren. Wig Wam skal ikke delta i mgp 2006, men de skal gjeste programmet, både delfinalene og finalen i Oslo Spektrum 4. februar.

Konserten i Bjørnehallen var magisk, akkurat som fansen hadde lovt meg. Fra første tone eide Wig Wam scenen. Stikkord: spilleglede, humor, publikumsflørt og drivende godt håndverk. Det er ingen tvil om at disse gutta er proffe, og at de trives på jobben. In My Dreams er siste ekstranummer. For en GP-entusiast var det utrolig sterkt å høre at publikum dro i gang låta og at Wig Wam ventet og ble med først fra andre vers. Også for gutta på scenen var nok dette litt følelsesladd. Det må jo være spesielt for en låtskriver å stå på scenen mens hele salen synger til deg som i ett kor. In My Dreams er blitt vår andre nasjonalsang. –Det er utrolig morsomt, sier en stolt Teeny, jeg blir aldri lei!
Grethe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *