I Carolas fotspor

En av Norges fremste lovsangere, Rudi Myntevik, går i Carolas fotspor når han går fra å være lovsanger til popartist i MGP 2012.

Den kristne troen har gått som en rød tråd gjennom Mynteviks karriere og musikalske uttrykk. Han har blitt tillagt en stor betydning for utviklingen av den moderne kristenmusikken i Norge, noe han er stolt av.
-Jeg har fått høre at jeg kom inn som et friskt pust og fornyet den kristne musikken. Det er jeg svært glad for å ha bidratt til, sier Myntevik.

Nå skal han delta med låta ”You break it, you own it” som er skrevet av tremeningen Rune Berg (fra The Margareths og Number Seven Deli) og Asbjørn Ribe (Jim Stärk og Number Seven Deli). Samarbeidet ble til etter at Myntevik tok kontakt med Rune Berg via Facebook.

-Vi er tremeninger som begge driver med musikk, og etter et slektstreff på Giske i fjor høst opprettet vi kontakt på Facebook. Og etter at Rune hadde gjort meg en tjeneste, spurte han om jeg kunne tenke meg å legge vokal på en låt som han og Asbjørn Ribe skulle sende inn til MGP, forteller Myntevik. -Dette har resultert i den muntre poplåta ”You break it, you own it”.

-MGP er en ærverdig institusjon og en del av den norske folkesjelen. Jeg er utrolig smigret over at jeg er blitt plukket ut til å være med, sier Myntevik, som allerede er blitt meget glad og stolt av låta.
-Rune Berg og Asbjørn Ribe er to av Norges flinkeste popsnekkere, og da Rudi tok kontakt med Rune via Facebook var historien komplett. At Rudi er stor i det kristne musikkmiljøet er topp for oss. Vi vil nå alle, sier Per Sundnes.

Foto: Michael Robert Williams

Rudi Myntevik debuterte som plateartist i 2003 med ”Gud din skjønnhet”, og fikk umiddelbar suksess med 10 000 solgte album. Dette gjorde Myntevik til en av de mest kjente artistene og lovsangerne i Kristen-Norge. Siden har han gitt ut flere salgssuksesser og hatt konserter rundt om i Norden. Sangene hans synges i kirker og på store festivaler i både inn- og utland. I august i fjor kom Myntevik hjem til Norge fra et 4 års langt opphold i London. Der skrev den 31 år gamle bergenseren nye sanger, testet dem ut på ulike scener og spilte inn sitt første engelskspråklige album ”Beauty in Defeat” Nå er han aktuell som låtskriver for artisten Amalie Øvstedal som i disse dager gir ut julesangen ”Sing to me”, med Rune Berg som produsent.

Om låtskriverne:

Rune Berg er kjent som gitarist og låtskriver i bandene The Margarets og Number Seven Deli. The Margarets ble oppløst i mai år, og Rune Berg driver nå sitt eget studio på Kolbotn. 

 Asbjørn Ribe er kjent som låtskriver og pianist fra band som Jim Stärk og Number Seven Deli .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *