Her er Larvik-artistene

Disse sju skal kjempe om de tre siste finaleplassene i delfinale 3 fra Larvik lørdag 2.februar:

1. Gothminister – Utopia
Tekst: GOTHMINISTER aka Bjørn Alexander Brem
Melodi: GOTHMINISTER aka Bjørn Alexander Brem

Foto: Sebastian Ludvigsen

10 år etter at Gothminister platedebuterte med «Gothic Electronic Anthems» i 2003, er grunnlegger og frontfigur Bjørn Alexander Brem klar til å entre MGP-scenen med sin mørke, elektroniske industrimetall. Gothminister har turnert i mer enn 25 land og har spilt på noen av de største festivalene for sin sjanger som M`Era Luna Festival, Wave Gotik Treffen og Dark Storm Festival. Bandet har hatt flere topp-10-plasseringer på alternativ-listene i Tyskland siden den første singelen ”Angel” i 2002, og er nettopp blitt signet med AMF Records – samme plateselskap som amerikanske KORN og finske Lordi, som vant ESC 2006. Gothminister er kjent for sine ambisiøse horror-sceneshow og kan telle Marilyn Manson blant sine fans. I fjor fylte bandet Rockefeller i Oslo med fans kledt ut som zombier i anledning innspillingen av en konseptkonsertfilm. Og når Gothminister inntar MGP-scenen i Larvik med låta «Utopia» er det kanskje også med zombier på slep!

2. Adelén – Bombo
Tekst og melodi: Ina Wroldsen og Quiz & Larossi

Foto: Julia Naglestad / NRK

Adelén Rusillo Steen fra Horten er 16 år gammel og dermed årets yngste MGP-artist. Lørdagens opptreden blir hennes debut som artist på en nasjonal scene, men det er med en erfaren gjeng støttespillere rundt seg. Låten ”Bombo” er skrevet av Ina Wroldsen og Quiz & Larossi, som er noen av Skandinavias største hitmakere. Wroldsen har blant annet skrevet låter for One Direction, Britney Spears og The Saturdays. Nylig toppet en av låtene hennes de britiske salgslistene med låta «Impossible», sunget av X-Factor-vinner James Arthur. Den svenske duoen Quiz & Larossi har også mange hitlisteplasseringer på CV’en og har skrevet og produsert for verdenskjente artister som Diana Ross, Il Divo og Westlife. Adelén er signert til David Eriksens Eccentric Music og MGP-låten distribueres av Sony Music Norge.

3. Lucky Lips – Sweet And Heavy
Tekst og melodi: Malin Pettersen

Foto: Julia Naglestad / NRK

Lucky Lips er et roots-orientert akustisk band fra Buskerud som ble kåret til Europas beste bluegrass- band i 2011. Bandet består av Malin Pettersen (vokal), Stian Jørgen Sveen (gitar/harmonier), Erlend Støylen Hølland (kontrabass/harmonier), Even Reinsfelt Krogh (banjo) og Pål Emil Berg (perkusjon). De har gitt ut to album, hvorav det seneste ”Mountain Dust” ( 2012) fikk glimrende anmeldelser i norsk presse, blant annet terningkast 5 i Dagbladet. Blant flere profilerte opptredener har Lucky Lips toppet plakaten på EWOB-festivalen i Nederland, og de har spilt på norske festivaler som Vikedal Roots Festival, Breim Country Festival, Vinstra Country Festival og Risør Bluegrass Festival. De planlegger for tiden USA-turné, men først skal de vinne MGP 2013 med låta «Sweet and Heavy».

4. Gaute Ormåsen – Awake
Tekst og melodi: Gaute Ormåsen, Fredrik Borgen og Jesper Borgen

Foto: Julia Naglestad / NRK

Norges mest kjente brumunddøl, Gaute Ormåsen, er tilbake i MGP – denne gangen med en låt på engelsk. Låta «Awake» har han skrevet sammen med Fredrik Borgen og Jesper Borgen. Gaute slo gjennom i Idol i 2003 da han kom på andreplass etter Kurt Nilsen. Dette førte til platekontrakt med BMG og hitlåter som ”Miss You When You’re Gone” og «Chasing Rainbows», hvor sistnevnte gikk helt til topps på VG-lista. Melodi Grand Prix-debuten kom i 2010, med låta ”Synk eller svøm”, som kom til Sistesjansen. Brumunddølen til sammen gitt ut 5 album og er kjent for å synge på sin egen Hedmarks- dialekt, som på radioslageren ”Kjærlighet er mer enn forelskelse”. Han har også vært skuespiller i Hotel Cæsar og danset seg til en 4.plass i «Skal vi danse».

5. Anina – The Young
Tekst og melodi: Anine Stang, Mattias Frändå og Johan Åsgärde

Foto: Julia Naglestad / NRK

Ambisiøse Anine Stang fra Oslo har tatt artistnavnet Anina og stiller i MGP 2013 med låta «The Young», som hun har skrevet sammen med Mattias Frändå og Johan Åsgärde. Anina har musikk- og låtskriverutdannelse fra den svenske høyskolen Musikmakarna. I 2007 flyttet hun til LA, hvor hun spilte på klubber som the Viper room og jobbet med store navn i bransjen som produsent Ben Grosse (Marilyn Manson, Slipknot) og Bill Siddons (The Doors). I 2011 deltok hun på superprodusentene Stargates eksklusive workshop, og samme år ledet hun Oslo-koret i “Det Store Korslaget”. I dag er Anina basert i Stockholm hvor hun jobber med ny musikk. Hun har fått mye oppmerksomhet for sine musikkvideoer. Videoen til låta «Trying You On» fikk kjendisblogger Perez Hilton til å ta frem superlativene. Videoen til låta ”Dominoes” ble nominert til beste musikkvideo under UK Film Festival og fikk to priser under Los Angeles Movie Awards i 2012.

6. Winta – Not Afraid
Tekst og melodi: Beyond 51

Foto: kristinogvibeke.com

Winta, eller Winta Efrem Negassi som er hennes fulle navn, kommer fra Haugerud i Oslo. Hennes debutsingel ”Emotions” kom i 2002, og et drøyt tiår senere står hun nå totalt med hele femten singler og to album. Tre av Wintas singler har fått musikkvideoer laget av den norske stjerneregissøren Ray Kay, og hun har også sunget duetter med rapperen Diaz (Norge) og artistene Aphletik (USA) og Anton Gordon (Storbritannia). De siste seks årene har hun bodd i London hvor hun har fokusert på utdannelse og jobb, og nettopp derfor gleder hun seg ekstra mye til å komme ”hjem” og delta i MGP! Winta stiller med låta «Not Afraid» som er laget av Beyond51, låtskriverne bak Stella Mwangis «Haba haba» som vant MGP 2011 og Malin Reitans «Crush» som kom til finalen i fjor.

7. Sirkus Eliassen – I Love You Te Quiero
Tekst: Magnus Eliassen og Erik Eliassen
Melodi: Magnus Eliassen

Foto: Julia Naglestad / NRK

Sirkus Eliassen består av brødrene Erik og Magnus Eliassen fra Bodø. I løpet av de 2 siste årene har de rukket å erobre hele Norge med sine fengende radioslagere på nordlandsdialekt. De debuterte sommeren 2011 med singelen «Hjem til dæ», som ble A-listet på NRKP3 og solgte til fem ganger platina. I 2012 leverte de en enda større hit, ”Æ vil bare dans” (sammen med DJ Ben Kinx), som lå på VG-lista i 28 uker og som solgte til ti ganger platina! Nå satser de på å få en ny hit med MGP-låten ”I Love You Te Quiero”.

30.01.13
NRK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *