Fra Oprah til MGP

Foto: ikke oppgitt
Foto: ikke oppgitt

Nora Foss Al-Jabri (15) sang for hele 8,5 millioner amerikanere i mai 2009.  Nå er hun klar for å entre scenen i Norges største musikk-konkurranse – med en låt skrevet av Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles.

 

Begge låtskriverne er langt fra ukjente, også i MGP-sammenheng. Mens Eivind Rølles var en av låtskriverne bak andreplassen ”Strand Hotel” i 1984, er dette femte gang Ingebrigtsen bidrar i MGP.

Fra to sølv til en gullstrupe

Etter å ha oppnådd andreplass som låtskrivere i 2008 med ”Eastern Wind”, og Ingebrigtsen igjen som artist med a1 i 2010, går Ingebrigtsen og Rølles nå fra to sølv til en gullstrupe i MGP 2012. Gullstrupen er Gjøvik-jenta og den tidligere YouTube-stjerna Nora Foss Al-Jabri, og låta heter ”Somewhere beautiful”.

-Vi har skrevet en perfekt låt til Nora og stemmen hennes. Låta er inspirert av filmmusikk ala Trollmannen fra Oz, og er en slags krysning mellom Johnny Logan og Secret Garden. En låt hvor stemmen til Nora virkelig får skinne, beskriver Christian Ingebrigtsen.

 Den 15 år gamle Gjøvik-jenta ble landskjent da hun kom på tredje plass i ”Norske Talenter” i 2008, og verdenskjent da hun opptrådte hos talkshowdronningen Oprah Winfrey i 2009.

-Nora har en helt unik musikalitet og en allerede fullvoksen artiststemme. Man skulle ikke tro at denne jenta bare er 15 år, sier Ingebrigtsen, som takket gladelig ja da Rølles foreslo at de skulle skrive en låt til henne. Deretter gikk det slag i slag, og torsdag forrige uke fikk Nora endelig beskjed om hun var plukket ut.
– Det har lenge vært en stor drøm for meg å delta i MGP. Jeg gleder meg til å kunne vise frem meg og mitt særpreg, sier Nora Foss Al-Jabri.
Per Sundnes er også veldig fornøyd med at Nora er blant de 24 MGP-artistene i 2012.
-Nora er en av Norges aller beste vokalister og det i en alder av bare 15 år. Vi så i Düsseldorf at Europa liker store stemmer, så hun passer godt inn i MGP, sier Sundnes.

Foto: ikke oppgitt
Foto: ikke oppgitt

Nora Foss Al-Jabri går nå siste året på Bjørnsveen ungdomsskole og tar sangtimer ved Norges musikkhøyskole. Elleve år gammel ble hun stjerne over natten gjennom videosiden Snutter.no og senere gjennom deltakelsen i ”Norske Talenter” i 2008, hvor hun endte på en tredjeplass. Etter å ha lagt ut sangvideoer på YouTube, ble hun oppdaget av selveste Oprah Winfrey som inviterte Nora til talkshowet sitt. Som 13-åring ble hun dermed den første og eneste norske artisten som har opptrådt på ”Oprah” for 8,5 millioner amerikanske tv-seere.  I april i år ga hun ut sin debutplate og nå er hun klar for å delta i MGP 2012.

Om låtskriverne:

Christian Ingebrigtsen er vokalist, komponist og multi-intstumentalist. Som medlem av popgruppa a1 han har reist verden rundt og hatt flertallige hiter. Gjennom sitt virke i a1, som låtskriver og produsent for andre artister i tillegg til egne plateutgivelser, har Ingebrigtsen plassert seg som et av de mest suksessrike norske navn i nyere tid på musikkfronten. Han deltok i MGP med a1 i 2010 hvor de havnet på en andreplass i finalen. Nå går han for seier med gullstrupen Nora.

Eivind Rølles har lang bakgrunn fra platebransjen, som repetoarsjef og markedssjef i BMG og EMI fra 1989-2001. Han er mest kjent fra sin tid i popduoen The Monroes, som han startet i 1983 sammen med Lage Fosheim.  Dette er hans tredje bidrag som låtskriver i MGP-historien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *