Førjulskos med Carola og annet nytt

Carola - foto: Farouk Valette/Carola.se
Carola – foto: Farouk Valette/Carola.se

Flere detaljer rundt Melodifestivalen 2015 er nylig avslørt av SVT, samtidig som det varsles endringer til formatet som har brakt svenskene både opp- og nedturer. Melodifestivalen sparkes i gang den 7. februar i Gøteborg, med ytterligere 4 kvalifikasjonsrunder: 14. februar i Malmö, 21. februar i Östersund og 28. feburar i Örebro. Det vil også holdes en andra chansen runde den 7. mars i Helsingborg før den storslåtte finalen den 14. mars i Friends Arena, Stockholm. SVT har bekreftet at startfeltet i finalen kommer til å utvides til 12 bidrag, noe som tyder på at det er 3 bidrag som går videre fra hver runde. Vi kommer tilbake så fort flere detaljer blir kjent.

Vi har trykket mange svenske artister til vårt bryst her til lands opp gjennom årene. Carola er nok den som har hatt størst framgang, med flere album på topp 10 samt flere singler. Hvem klarer å glemme hennes opptreden fra Roma med Fångad av en Stormvind i 1991? Selv om det meste av det tekniske sviktet holdt Frk. Häggkvist hodet kaldt og ga sitt livs sceneshow, helproff til fingerspissene. Hun har gjestet Norge flere ganger siden den gang, og byr alltid på seg selv under sine konserter. Ikke rart at hun har en stor fanskare her hjemme og noen får nok en helt spesiell julegave i år.

Hvis du er så heldig at du bor i Trondheim eller har lyst til å spandere en liten førjulstur på deg selv, så har Clarion et flott tilbud til deg. Carola kommer til å holde to konserter på Clarion Hotel i Trondheim den 12. og 13. desember. Mer informasjon om tilbudet finner du på Clarion sin hjemside.

En annen diva som gjorde inntrykk, spansk sådan er Pastora Soler. Hun trollbandt mange fans med sitt bidrag Quédate Conmigo i Baku i 2012 og de fleste spanske fans var over seg av begeistring. Hennes flotte stemme og kraftballade av dimensjoner førte til en 10. plass, landets beste resultat siden 2004. Damen har lang fartstid i bransjen og en spektakulær karriere å se tilbake på. Siden Baku har hun gitt ut et album, Conóceme som gjorde det særdeles bra på den spanske hitlisten. Oppfølgeren jobber hun iherdig med i disse dager. Før utgivelsen av hennes kommende album ønsker hennes platesellskap å feire artisten med en liten dokumentarfilm som heter Conóceme, (Bli kjent med meg). Spesialen gjør det mulig for oss å få et innblikk i hennes karriere og høre henne fortelle med egne ord litt om innspillingen til hennes siste album. Dokumentaren er på spansk og kan ses på Youtube.

En annen sterk kvinne som har et nytt album ute nå er Anouk. Hun klarte ene og alene å gjenreise stoltheten til mange nederlandske fans med sitt bidrag Birds i fjor, som brakte Nederland tilbake til finalen for første gang siden 2004. Albumet Sad Singalong Songs solgte i bøtter og spann både hjemme i Nederland og i nabolandet Belgia, og Birds er blitt en aldri så liten klassiker med sin særpregede lyd. Det er store forventninger til oppfølgeren Paradise and Back Again, som kommer til å slippes i november. Anouk kommer også til å promotere albumet med konserter i feburar i både Amsterdam og Antwerpen.

Tooji er også aktuell med en ny singel i disse dager med en heller kontroversiell musikkvideo. Cocktails er navnet på hans nyeste utgivelse, der han tar et oppgjør med samfunnets tradisjonelle kjønnsroller. Singelen kommer etter at Tooji pakket flyttelasset og dro til Stockholm med et håp om å få fart på karrieren. Cocktails er i helt andre baner enn hans Eurovision bidrag Stay; han heller mer over til elektronika-sjangeren i et forsøk på å vinne kredibilitet og troverdighet som artist.

En annen norsk deltager som er singelaktuell i disse dager er Stella Mwangi. Hennes boblende, karismatiske image siden Haba Haba er en saga blott og Stella har tatt både image og musikk i en helt annen retning de siste par årene. Hun har kastet seg på twerking trenden (den der store amerikanse artister som J-Lo, Nicki Minaj og Beyoncé rister vilt og hemningsløst på rumpa). Hennes hyllest til trenden er sangen Bouncer Ræva, hennes første norskspråklige utgivelse som ble sluppet nå på onsdag. Hun har vokst opp med den type dans som barn i Kenya, så hun skal prøve å få nordmenn til å riste i vei – bare tiden vil vise om hun klarer det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *