Esterne mente at Tanja var amazing i kveld

Tanja - foto: Eurovision.tv
Tanja - foto: Eurovision.tv

 

Estland var det andre av Baltikumslandene som valgte sitt bidrag i kveld. Deres Eesti Laul har bestått av 2 semifinaler, med et startfelt bestående av 10 artister i hver semi. Det var de fem bidragene med flest stemmer både fra jurymedlemmer og TV-seere som kapret de 10 plassene i kveldens finale fra Nokia Konserthus i Tallinn. Man kan alltid stole på esterne for et variert og allsidig show, og kveldens finale var intet unntak. Vertene Marko Reikop og Henrik Kalmet guidet oss gjennom alle ti bidrag, der vi fikk servert låter fra alle tenkelige sjangere – fra bluesgrass til elektronika, soft rock til world music eller litt mer etniskpregede bidrag. Det var følgende 10 bidrag som kjempet om æren av å representere Estland i kveld:

Brigita MurutarLaule täis taevakaar

TrafficFür Elise  

Norman SalumäeSearch  

WilhelmResignal 

LennaSupernoova

Super Hot Cosmos Blues Band Maybe-Maybe  

MaikenSiin või sealpool maad    

KõrsikudTule ja jää  

TanjaAmazing 

Sandra NurmsaluKui tuuled pöörduvad

Størst forventning var knyttet til Sandra Nurmsalu, vokalisten fra Urban Symphony, som klarte en hederlig 6. plass for Estland in 2009. Andre nevneverdige navn var Lenna, som er et kjent fjes for mange – hun har deltatt i Eesti Laul en rekke ganger tidligere og kom på andre plass i 2010 med Rapunzel. Trioen Kõriksud var tilbake etter fjorårets fjerde plass i den estiske finalen og de har hatt betydelig framgang på de estiske hitlistene med albumet Sinu Südames.

I løpet av kvelden var vi så heldige å få oppleve noen svært så originale og lidenskapelige framføringer – åpningsnummeret Laule täis taevakaar hadde et streif av Joan Franka over seg og var bare et av mange høydepunkter. Foreløpig har stemmene hos både jurymedlemmene og TV-seerne vært stort sett like men det var langt større uengihet i kveld, da både Tanja og Super Hot Cosmos Bues Band gikk videre til en superfinale. Etter nok en omgang med avstemming var det en triumferende og tårevåt Tanja som gikk seirende ut av superfinalen med bidraget Amazing.

01.03.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *