ESC 2015 – Dag 13

https://www.youtube.com/watch?v=xMHQF_i1700

Nå er dagen for finalen i Eurovision Song Contest 2015 kommet. Det er ekstra spennende i år siden det ikke er noen helt klare, store favoritter.  Sverige med Måns Zelmerlöv er selvfølgelig et hett tips, men det er også mulig at det er noe italiensk søtsuppe eller en azerbaijansk kraftballade som går av med seieren i år. Sverige og Azerbaijan vant henholdsvis i 2011 og 2012, så det hadde selvfølgelig vært moro å få et show fra et annet land i 2016. Men musikken er det viktigste og at den beste sangen vinner. Er svenskene best, fortjener de også å vinne. Russland er en annen potensiell vinner. Det er kanskje den beste sangen og Polina Gagarina har utvilsomt den beste stemmen i årets konkurranse. Her kan nok imidlertid den politiske stemningen mellom Russland og vesten skape problemer slik at det blir vanskelig for dem å få nok stemmer til å gå av med seieren. Dersom de likevel skulle klare det, vil det utvilsomt skape mye debatt om Norges og andre lands deltakelse neste år, om det er trygt for fans å reise til Russland og kanskje til og med om hele konkurransens framtid. ESC er 60 år i år.  Det har vært mye kontroverser opp igjennom og det er helt sikkert at uansett hvem som vinner i kveld, vil denne 60 åringen stå han av.

Vi nordmenn heier selvfølgelig på våre egne Mørland & Debrah Scarlett. De har også et favorittstempel og det er ikke umulig at vi selv skal arrangere ESC neste år. De har fått et godt startnummer til å ha blitt plassert i første halvdel av finalen. De skal være nr. 9 ut rett etter fyrverkeriet fra Serbia og rett før Sverige.  Det kan gjøre at Norge skiller seg ekstra ut og blir enda mer unik.

Ha en fantastisk grand prix kveld!  Husk å stemme, stem med hjertet og på bidraget du liker best.  Måtte den beste vinne og tvi tvi Norge!

23.05.15

– Leif –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *