Donatan & Cleo for Polen i København!

Donatan & Cleo - foto: eska.pl
Donatan & Cleo - foto: eska.pl

 

Det er to år siden Polen sist ble sett på Eurovision scenen med Magdalena Tul og hennes bidrag Jestem. Etter mange år med nederlag, bestemte TVP at de ikke skulle delta i 2012. Delt vertskap med Ukraina for fotball EM 2012 var grunnen som ble oppgitt, men landet deltok heller ikke året etter. Det var en gledelig overraskelse da kringkasteren TVP bekreftet i fjor at Polen blir igjen å se på scenen i København i 2014.

Kunngjøringen satte i gang en hel del spekulasjoner rundt akkurat hvem som skulle representere Polen. Mange rykter verserte og navnet som var på alles lepper var tidligere deltager Edyta Górniak. Hun tok andreplassen for Polen med deres debut i 1994 med To Nie Ja! Rykteflommen ble såpass sterk at stjernen selv gikk ut og dementerte påstanden og dermed tok drømmen slutt for mange fans.

Så dukket det opp en video på Youtube sent i fjor, My Słowianie (Vi slavere), som ble en gedigen suksess. Fram til nå har den pikante videoen blitt sett av over 38 millioner. Flere og flere meldinger begynte å komme fram i polske medier at duoen som sto bak fenomenet, rapperen Donatan med hans medsammensvorne Cleo, satt i forhandlinger med TVP om å representere Polen ved Eurovision med nettopp denne låta. En offisiell bekreftelse var ventet å komme fra TVP i kveld, men rapperen slapp katta ute av sekken på sin egen Facebook side for en drøy time siden. Sangen My Słowianie finnes også på engelsk og heter Slavic Girls, men det ryktes om at duoen jobber med en tospråklig versjon av sangen for København.

25.02.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *