De 5 store og lille Sverige

I dag er det endelig de 5 store sin tur til å teste ut stemme og scene i Malmø Arena, samt Sverige som vertsnasjon.
Disse landene, vil etter min mening, miste litt av promoteringen sin når de kommer så sent i gang med prøvene. Landene som er i semifinalene har allerede fått vist seg for presse og fans en gang. Kanskje det ikke har noe å si?
Det vil kanskje vise seg på finalen den 18. mai.

For de som ikke vet hvilke land som tilhører de 5 store, er det følgende land:

Spania
Frankrike
Tyskland
Italia
Storbritannia

Med 5 store menes de største bidragsyterne til Eurovision Broadcasting Union.

Først ut i dag var Spania. En helt grei poplåt, men ikke en låt som fester seg. Sceneopptredenen var kanskje litt intetsigende, der vokalisten i ESDM  stod i sin lysegule kjole. Vil nok dessverre ikke gjøre de noe stort her i ESC 2013.

Foto: Dennis Stachel (EBU)

Frankrike fulgte opp det kjedelige, langt fra noen spennende låt. Sceneshowet bra til, siden Amandine Bourgeois stod der rett opp og ned. Rett og slett fargeløst.
Merci et au revoir France!

Foto: Dennis Stachel (EBU)

Tyskland der i mot fikk opp stemningen i pressesenteret. Den fyrrige og fartsfylte Cascada på høye hæler, drar til med noe som ligner en remix av Euphoria. De høye hælene er en utfordring for henne, fordi hun skal gå ned en trapp i gjennomsiktig hardplast. Ser ut som om trinnene er for høye til henne, der hun stavret seg ned. Dette gjør henne litt usikker i sangprestasjonene. De siste gjennomføringen gjorde hun UTEN skoene – blir det nye til finalen?

Foto: Dennis Stachel (EBU)

Sverige og Robyn Stjernberg har endret noe på låten siden han vant Melodifestivalen 16. mars i år. Blir litt mye kauking og youuuuuuu. Håper for hans skyld at stemmen holder til lørdag…..
Deler av låten er fengende, men også slitsom. Allikevel tror jeg Sverige for en bra plassering – vertskapspoeng i tillegg.
(Noe Norge ikke fikk, da vi arrangerte ESC 2010….)

Norgesvennen og 80-tallsidolet Bonnie Tyler are still going strong. Hun leverer en powerballade med en selvsikkerhet, som bare en garvet popstjerne kan. Dette er nok en av de bedre bidragne Storbritannia  har sendt til Eurovision på mange år. Det skjer ikke mye på scenen, men den rustne røsten er med på å gi denne låten et særpreg.

Italia‘s Marco Mengoni har en vakker låt, men fullstendig sjarmløst og stillestående. Synd for Marco at man ikke kan bruke videoen i stedet for å synge live. Dette har vært en av undertegnede favoritter, men falt dessverre igjennom da den kom på scenen. Vi får håpe at blikket hans treffer kameraet på finaledagen!

12.05.13
-Per Michael-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *