Countrylegenden Bobby Bare til MGP i Florø!

Vokalisten i Sie Gubba, Petter Øien, tar med seg en av countrymusikkens største stjerner når han entrer scenen under MGP i Florø. 76 år gamle Bobby Bare er Petter Øiens hemmelige duettpartner!

Petter Øien og Bobby Bare har samarbeidet før, da Bare ønsket en engelsk versjon av Øiens egen hit ”Sånn e livet” på plata Dream of Yesterday som ble sluppet høsten 2009.  
– Den gang trodde jeg det først var tull da jeg fikk forespørselen. Ikke bare ville en av verdens største countrystjerner ha en låt som jeg hadde skrevet, han skulle også synge med! Nå er det Bare som har skrevet låten vi skal synge sammen. Det er et ærefult, spennende og unikt oppdrag, sier Øien.

Første gang Bobby Bare besøkte Norge var i 1964, sammen med Jim Reeves og Chet Atkins. Nå kommer han tilbake i februar, for å synge duetten ”Things Change” sammen med Petter Øien. Duoen skal ut på scenen som nummer tre under delfinalen i Florø 4.februar.
– Dette er en låt som vil treffe som ei kule, og som vil kunne leve lenge etter MGP også. Folk vil nok sette stor pris på Bobby Bare, sier Øien.

Bobby Bare er en av de store, gjenlevende countrylegendene som slo igjennom på 60-tallet med låter som ”Detroit City”, ”Shame On Me” og ”500 miles away from home”. Han var den aller første i Nashville til å produsere sin egen plate, han var den første som lanserte det populære begrepet konseptplate – og stort sett alt han tok i ble til gull. Countrystjernens kanskje aller mest kjente låt er den Grammy-nominerte ”Daddy What If” som han spilte inn sammen med sin da fem år gamle sønn, Bobby Bare jr i 1973. Til sammen har Bare gitt ut over 40 plater.

Foto: mbn

Petter Øien kommer fra Ler i Sør-Trønderlag. Han er musiker og vokalist i Sie Gubba, som sang seg til finalen i MGP 2011 med låta ”Alt du vil ha”, som lå 11 uker på VG-lista. Albumet ”Alt du vil ha” ble også den tredje plateutgivelsen til gruppa som solgte til gullplate. Øien har også spilt i Too Far Gone sammen med sine søskenbarn. Han har vært medlem av Sie Gubba siden 2005, og i 2006 slapp han sin egenkomponerte singel  ”Sånn e livet” som ble gruppas store gjennombrudd. Sie Gubba er ett av landets mest-turnerende countryrock-band som til sammen har gitt ut 8 plater.

Foto: Wad/Danielsen Photography AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *