We are one – Dag 2

Første dag av prøvene til årets semifinale 1 gikk etter planen, i følge Grand Prix-sjefen himself, Jon Ola Sand. Morten og undertegnede møtte han på shoppingtur i den vakre staden Malmø.

Mobilfoto: Per Michael

I dag åpnet Montenegro prøvene, iført månedrakter. En bråkete og slitsom start på en solskinnsdag. De vil tydeligvis ikke vinne i år heller….
Belgia fortsetter prøvene! Det var behagelig å få høre en ung mann med en vakker sang og stemme. En enkel og stilfull fremføring, som garantert vil sanke noen stemmer hos unge jenter, forhåpningsfulle svigermødre og enkelte menn i alle aldre…
Det var egentlig Litauen som skulle på som nummer 2, men de byttet med Belgia. Dette var annonsert i programmet.

Hviterussland er en typisk hektisk øst-europeisk låt, som man har hørt før. Det er energi på scenen, det skal de ha. Masse koreografi som drukner låten litt, men pent å hvile øynene på.

Moldovas bidrag er ganske så likt den vi har sett fra den nasjonale finalen. Kjolen med skiftende farge og mønster er fortsatt med. Det gjenstår og se om  hun kommer med den forblåste hårfasongen.

Irlands artist skriker like mye som han gjorde i den irske finalen. Det som kan redde han er de mange trommene og sceneshowet. Veldig ulikt fremføringen i den irske finalen, for dere som fikk med dere den.

Så er Kypros på scenen med en vakker ballade og ikke minst en vakker kvinne. Vindmaskinen fungerer fremdeles….og jeg ser for meg at hun løper bortover sandstranden for å møte sin greske gud. Trygg og sikker fremføring, noe Morten ikke er enig med meg i…men slik er Eurovision!

Litauen har solbriller i år og ikke helt blind-fold som i fjor. Sjarmløst, rett og slett. Hjelper ikke å prøve og se kul ut. Ensformig låt, ingenting skjer. Et skikkelig stort gjesp!

Serbia – Gud hjelpe meg for noen pastellkostymer! Ser ut som om de er forvokste slikkerier på høye hæler.  Glemte å høre på låten, ble fascinert av utseendet og ikke minst forundret over deres kostymer. Grusom låt – nesten litt aggresiv. Ingen god kjemi mellom disse tre jentene. Tror neppe at vi tar turen til Beograd igjen neste år heller.

Klokken er 16:00 og dagens prøver er ferdige, så nå kan vi gå ut og nyte det fine  været i Malmø.

En av klubbens medlemmer, Jacob Stepaschko, fikk møte artistene fra Montenegro på Slagterhuset og det måtte jo selvfølgelig foreviges!

Foto: Per Michael

Belgias representant vant den belgiske utgaven av The Voice.

Foto: Per Michael

07.05.13
-Per Michael-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *