Kommer Carl Espen til å skape storm i Europa?

Presidenten og Carl Espen Thorbjørnsen - Foto: Jarle Teigøy
Presidenten og Carl Espen Thorbjørnsen – Foto: Jarle Teigøy

Dere har sikkert lagt merke til at Norge har figurert i teten på de forskjellige oddslistene hos bookmakerne rundt om i Europa lenge før vår nasjonale finale ble avholdt 15. mars. Carl Espen var forhåndstippet til å vinne hele sulamitten og han skuffet ikke med en knallprestasjon på scenen og en virkelig rørende fremføring av hans store ballade Silent Storm. Han vant som forventet sin delfinale den 9. mars og dermed kapret han en plass i den storslåtte finalen fra Oslo Spektrum helga etter.

NRK spøkte med at noen hadde stjålet alt av glitter og glamour fra årets finale, ment som svar på tiltale fra pressen på at årets utgave av MGP var blitt forandret nesten til det ugjenkjennelige. Men hvem trenger glitter og stæsj når samtlige av årets bidrag holdt et såpass høyt nivå?

Selv om Carl Espen var den store forhåndsfavoritten, så fikk han litt konkurranse fra tre andre som kjempet med ham om billetten til København i gullfinalen. Mo tok en knapp ledelse etter at de første stemmene var talt, men med fire regioner som gjensto hentet Carl Espen fort inn forspranget. Stemmene fra Vest Norge ble avgjørende for å sende Carl Espen til København og det endte med at han vant finalen med 53,712 stemmer foran elegante Linnea Dale som kapret andreplassen med 39,086 stemmer. Gledessprederen Mo endte på tredjeplass med 37,405 stemmer og det unge sjarmtrollet Knut Kippersund Nesdal kom på fjerde plass med 27,757 stemmer totalt.

Siden brakseieren har Carl Espen hatt det rimelig travelt. Norge er fortsatt med som en av de store favorittene til å vinne årets Eurovision Song Contest, noe som betyr at Carl Espen er en ettertraktet mann. Han var nylig med på Eurovision in Concert arrangementet i Amsterdam der han trollbandt mange tilstede med en suveren framføring av Silent Storm. Hans PR turné ruller videre til London den 13. april der han skal opptre på London Eurovision Preview Party. Han kommer selvfølgelig til å avlegge et lite besøk hos oss først og stikker innom treffet vårt lørdag den 12. april for å hilse på. Ser vi deg også? Vi gleder oss veldig til å stifte nærmere bekjentskap med den store mannen med den sarte stemmen. Det er usikkert hva slags respons Silent Storm kommer til å få hos hvermannsen ute i Europa, men en ting er bra sikkert – vi har de beste sjansene for å komme oss til finalen og for en spennende finale det blir!

I mellomtiden har vi noen bilder som ble tatt av OGAE Norway medlem Jarle Teigøy. Kos dere med disse så lenge og så ses vi på Popsenteret kl. 18 den 12. april.

MGP 2014

Kristján

-09.04.14-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *