Steinkjer lørdag 19.01.13

Her er artistene som skal konkurrere i Steinkjer.

1. Vidar Busk – Paid My Way
Tekst: Tim Scott
Melodi: Tim Scott og Vidar Busk

Foto: Julia Naglestad / NRK

Vidar Busk har vunnet Spellemannprisen som årets artist (1998) og for årets bluesplate (2003).

Det få vet er at han har koret for MGP-legendene Bobbysocks og nå skal han ”La det swinge” og rock’n’roll i Steinkjer! For swing og rock’n’roll er viktige stikkord når Busk nå gjør sin egen MGP-debut. Det dreier seg nemlig om herlig neo-swing, 30- og 40 talls-elementer framført med et moderne rockabilly-uttrykk. Vidar Busk deltar med låta ”Paid My Way”, som er skrevet i samarbeid med den amerikanske musikeren, produsenten og låtskriveren Tim Scott. Scott, som har bosatt seg i Norge, har tidligere spilt i The Havalinas som turnerte med både Bob Dylan og Tina Turner. I 1996 spilte Bruce Springsteen inn en coverversjon av Scott sin låt, «High Hopes».

2.Carina Dahl – Sleepwalking
Tekst og melodi: Carina Dahl, Ben Adams og Søren Pagh

Foto: Rolf Ørjan Høseth

Sangeren og låtskriveren Carina Dahl fra Trondheim gjør comeback i MGP 2013 med låta «Sleepwalking», som hun har skrevet sammen med A1 stjernen Ben Adams og Søren Pagh. Etter fem år i Sverige, hvor hun jobbet med TMC Entertainment og ga ut debutalbumet «Hot Child», flyttet hun i 2012 tilbake i Norge. Hun har jobbet med den svært suksessrike produsenten Hallgeir Rustan i Stargate og ga i høst ut sin første singel for plateselskapet daWorks Records, «NLTO» (Not Like the Others).

3. Tom Hugo – Det er du
Tekst og melodi: Tom Hugo

Foto: Julia Naglestad / NRK

Tom Hugo fra Kristiansand er aktuell som MGP-artist og låtskriver med låta ”Det er du”. Sørlendingen har i løpet av 2012 vært A-listet på P1, debutert som både albumartist og som sanger i gullrekka på NRK (Beat for Beat). Tom Hugo fikk sitt gjennombrudd på radio sommeren 2011 med låta ”Open Up Your Eyes”, som ble hyppig spilt på NRK P1, og var en stund nest mest spilte låt av en norsk artist i Tyskland. Debutplaten ”Sundry Tales” ble først gitt ut i Tyskland og Norge, men slippes i disse dager også på Romanias største plateselskap.

4. Gromth og Emil Solli-Tangen – Alone
Tekst: Emil Solli-Tangen og Sven Atle Kopperud (Silenoz)
Melodi: Gromth

Foto: Julia Naglestad / NRK

Black Metal møter opera når Gromth fra Østlandet og Emil Solli-Tangen fra Porsgrunn forenes på Steinkjers MGP-scene. Utgangspunktet for samarbeidet er musikkens mysterier, og visjonen for prosjektet var å lage en ekte black-metal ”Nocturne”. Resultatet er låta «Alone», komponert av Gromth. Teksten er skrevet av Emil Solli-Tangen og Silenoz (Sven Atle Kopperud), gitarist og låtskriver i Dimmu Borgir. Bandet Gromth består av vokalist Ole Karlsen, Tjodalv (Kenneth Åkesson) på trommer, Grimd (Tomas Arnesen) på bass, Damage (Kjell Åge Karlsen) på gitar og André Aaslie på piano og vokal. I MGP-debuten har de fått med operatalentet Emil Solli-Tangen. Emil studerer ved Operahøgskolen og har sunget ved Den Norske Opera.

5. Julie Bergan – Give A Little Something Back
Tekst og melodi: Ben Adams, Sara Skjoldnes og Julie Bergan

Foto: Julia Naglestad /NRK

Sangeren og danseren Julie Bergan (18) fra Skien ble oppdaget av A1-stjernen Ben Adams og hans kjæreste Sara Skjoldnes. De hadde sett flere av Julies videoer på YouTube og ble så imponerte at de ønsket å jobbe med henne. Sammen har de tre skrevet balladen ”Give A Little Something Back,” en låt som virkelig krever sin stemme! Julie har elsket å opptre siden hun var liten og har blant annet varmet opp for de voksne MGP-stjernene under en delfinale i Skien. Nå skal hun selv stå på scenen som MGP-artist, direkte fra Steinkjer.

6. Mimi Blix – Catch Me
Tekst: Mimi Blix og Dr.Shiver
Melodi: Dr Shiver, Luca Monticelli og Mauro Cottini

Foto: Julia Naglestad / NRK

Askim-jenta Mimi Blix har allerede gjort stor suksess som internasjonal modell – som en av de første norske jentene med kontrakt med det store modellbyrået IMG. Hun har alltid mange baller i lufta, men har i de to siste årene hatt full fokus på artistkarrieren. Mimi kom seg helt til «Sistesjansen» under MGP 2011 med låta «Allergic», hvor hun måtte gi tapt for Sie Gubba i duell. Nå er hun tilbake i Norges viktigste musikk-konkurranse – med club/dance-låta «Catch Me»!

7. Datarock – The Underground
Tekst: Fredrik Saroea
Melodi: Fredrik Saroea og Pål Myran-Håland

Foto: Thomas Brun og Antoine Bouillot

Datarock dukket opp for 12 år siden, da «bergensbølgen» kretset rundt plateselskapet Tellé Records og består av frontfigur Fredrik Saroea (vokal/gitar), Kjetil Møster (saksofon), Thomas Larsen (bass) og Tarjei Strøm (trommer). Bandet har siden den gang spilt 850 konserter i 36 land på 5 kontinent. De har jobbet med noen av verdens største plateselskap, i tillegg til globale merkevarer som blant annet Apple, Microsoft og Coca Cola. Låtene deres er brukt i en imponerende rekke filmer, serier og reklamer jorden rundt. Datarock er også det bandet i verden med flest låter i markedsledende videospill – hele 22 stykker, deriblant Fifa og Sims. I fjor høst var frontfigur Fredrik Saroea en entusiastisk korleder i «Det store korslaget» på TV2. Nå skal han og resten av de rødkledte Datarock-medlemmene erobre MGP-scenen i Steinkjer med låta «The Underground».

17.01.13

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *