Spellemannvinner og Norges indiedronning

Marthe Valle og Monica Johansen, alias Miss Harmonica, er to nye navn som skal konkurrere i Norges største musikk-konkurranse over nyttår. Marthe skal levere lyrisk pop på nordnorsk, mens Miss Harmonica skal vise hvorfor hun bærer tittelen Norges indiedronning.

Monica Johansen (32) er for de musikkinteresserte kjent som Miss Harmonica og for de moteinteresserte som hun dama som drev vintagebutikken Flashdance i Posthallen i Oslo. Nå benytter hun MGP-deltakelsen med å lansere sitt nye navn – Minnie-Oh, og låta ”You and I”.

-Låta handler om å følge drømmen og gripe sjansene man får, slik som jeg gjør nå. MGP gir meg en unik mulighet til å få lage det kjempeshowet på scenen som jeg alltid har drømt om. Derfor vil jeg også starte med blanke ark og nytt navn, forklarer Monica.

Harstadværingen Marthe Valle (28)sjarmerte hele Norge da hun kom ut med debutplata ”It’s a bag of candy” i 2005. Den førte til 2 nominasjoner til Spellemann og pris – for beste nykommer.  Til våren er hun klar med en ny plate med nordnorske tekster – og den selvskrevne MGP-låta ”Si” blir en forsmak på dette.

– For meg er det en fantastisk mulighet å få vise fram sangen min i MGP. Jeg er fortsatt en artist som jobber hardt med å dele musikken min, og dette er en drømmesjanse som jeg er svært takknemlig for, sier Marthe.
Sammen representerer jentene spranget i MGP 2012 – fra lyrisk poplåt på nordnorsk til undergrunnens electropop.

-Minnie-Oh har vært et undergrunnsfenomen i hovedstaden med sin poptronica og outrerte kostymer. Endelig blir hun allemannseie og Norge har aldri sett hennes like. Og Marte har en Spellemann og skal synge på nordnorsk. Det høres ut som hun alltid har gjort det, mener Per Sundnes.

Marthe Valle (28) kommer opprinnelig fra Harstad, men bor nå i Bergen. Hun har jobbet fulltid som sanger og låtskriver siden hun var 21 år, og har gitt ut en EP og to CD’er. I oktober 2005 ga hun ut debutplata ”It’s a Bag Of Candy” som resulterte i Spellemannpris for beste nykommer. I 2010 deltok Marthe i TV2-programmet ”X-Factor”, hvor hun kom på en syvende plass. Marthe hadde Bettan som mentor under programmet og planlegger å hente mange råd fra henne i tiden som kommer.

Monica Johansen (32) alias Miss Harmonica fra Larvik har i flere år vært et av de mest markante navnene på indiescenen i Norge. Hun har allerede en imponerende merittliste. Monica har spilt på flere internasjonale bransjefestivaler som Pop Montreal, by:Larm og Canadian Music Week, hvor hun under sistnevnte ble kronet med tittelen ”best live act” av 600 deltakende band. I 2009 ga hun ut sitt debutalbum ”Champagne, Caviar and Me!” på sin egen label BEATME records.  Nå går hun nye veier med deltagelse i MGP 2012 under artistnavnet Minnie-Oh.

Foto: Su Thet Mon/NRK
Foto: Su Thet Mon/NRK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *