Sommerfuglen flyr til neste prøvedag

Etter litt lyn, torden og kraftig regnskyld i natt er vi klare for en ny dag på Slagthuset i Malmø.

Første bidrag på scenen i Malmø Arena i dag er Latvia. To unge rappere med mye energi, som gjør en bra fremføring. De er glad i glitter og ting som blinker! Man får nesten litt julestemning av kostymet deres, der de løper rundt på scenen som levende disco- og julekuler. Stemmene vil nok komme fra den yngre garde til Latvia i år og mulig en plass i finalen i sikte.

Foto: Per Michael

Den norske klubbens favoritt for 2013, San Marino, har sin første prøve. Valentina klarer å bringe videoversjonen til scenen – glimrende opptreden. Låten er like fengende nå, som første gang man hørte den. Hun er sikker på scenen, med en flott stemmeprakt! Garantert finaleplass skulle jeg mene!

Foto: Per Michael

FYR Macedonia – her får man to sanger i ett! Den blir for kaotisk for mine ører. De to konkurrerer om å overgå hverandre i lydnivå virker det som. Hver for seg er de flotte artister, men sammen er det skikkelig kræsj! Får helt sikkert mange stemmer fra Balkan-området.

Foto: Per Michael

Azerbaijan – semifinalens mest innholdsrike og kuleste koreografi/scenografi. Han er liten av vekst, men stemmen er stor. Antakeligvis årets storsjarmør og  kjekkas. Låten er lidenskapelig og han formidler sangen med stor innlevelse. Det er en låt som alle kan synge eller nynne på. Noe som er viktig i Eurovision-sammenheng. Kan bli en farlig utfordrer til favorittene Danmark og Norge, hvis disse kommer til finalen.

Foto: Per Michael

Finland – fargerik låt og artist. «Sukkerspinn»- brudekjole. Finland skiller seg forsåvidt litt ut i år. Det er langt i fra Lordi, men kan overraske. Sangen avsluttes med et kyss….men med hva eller hvem? Se semifinalen!

Foto: Per Michael

Malta – en koselig sang, som kanskje går hjem hos de eldre seerne som var unge på 60- og 70-tallet som likte visesang. Ikke noe spennende over låten, den er litt for traust. Sangeren synger rent og er blid – det skal han ha!

Foto: Per Michael

Bulgaria – Her er det bare å si HUFF! Bråk og atter bråk! Trommer og kauking omverden og IKKE i en skjønn forening. Dette er rett og slett slitsomt å høre på. Det er lange 3 minutter…. Ingen finaleplass – det skulle overraske meg stort!

Foto: Per Michael

Island – siste land ut i dag. En behagelig avslutning på dagen. Utrolig bra at han synger på islandsk og ikke engelsk. Låten hadde ikke vært den samme og man hadde mistet den stemningen språket gir i akkurat denne sangen. Han har en flott og stødig stemme, som forhåpentligvis vil bære ut til salen og de som ser på. Island har gode sjanser til å komme til årets finale.
Får se om han velger sort eller hvit smoking-jakke til semifinalen, han testet ut begge deler. Hvit passet faktisk best, etter min smak!

Foto: Per Michael

Meet and greet på Slagthuset er stadig like populært! Selv fikk jeg gleden av å møte Valentina fra San Marino. Hun er en søt, sjarmerende, imøtekommende og emosjonell person. Valentina var veldig rørt over å møte oss, og fikk tårer i øynene da hun fortalte om låten sin. Valentina takket for OGAE Norway sine 12 poeng!

Foto: Morten Thomassen

08.05.13

-Per Michael-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *