Sanna Nielsen tilbake neste år og annet nytt om 2015!

Sanna Nielsen og Robin Paulsson - foto: SVT
Sanna Nielsen og Robin Paulsson – foto: SVT

Det tok sangfuglen Sanna Nielsen syv forsøk før hun klarte å representere hjemlandet sitt Sverige i årets Eurovision Song Contest. Ettersom hun har så å si blitt en del av det faste inventaret i svenske finaler, har hun bygget seg opp en betydelig fanskare. Hvordan klarer hun å toppe det å være årets svenske representant? Joda, hun utnevnes som programleder til  Melodifestivalen 2015! Normalt sett har vi bare fått med oss Sanna mens hun står pent og pyntelig på scenen men neste år får vi forhåpentligvis se en annen side av den blonde skjønnheten. Hun kommer til å lede samtlige fem kvalifiseringsrunder samt finalen sammen med kjekkasen Robin Paulsson. Han ble et kjent fjes for alvor i Sverige etter TV gjennombruddet i 2006 med talkshowet Robins. Han har også flere strenger å spille på, siden han også er kjent som manusforfatter og stand-up komiker. Forhåpentligvis klarer duoen å skape en dynamikk på scenen neste år; det skal ikke mye til for å overgå årets to programledere Nour El-Refai og Anders Jansson.

Italienske RAI bekreftet også nylig at de kommer til å stille i finalen i Wien til neste år og at det blir San Remo festivalen som benyttes for å finne arvtageren til årets italienske representant Emma Marrone. Emma ble valgt internt hos RAI og endte opp på en skuffende 21. plass i årets finale. Kanskje det er forklaringen på at RAI nok en gang vender tilbake til den tradisjonsrike San Remo festivalen for å finne en passende kandidat til Wien. Det blir vinneren av Campioni eller kategorien «store artister» som kommer til å få æren av å representere Italia, med et lite forbehold. Skulle vinneren ikke være tilgjengelig i mai måned er det opp til RAI å finne en verdig erstatter. Vinneren blir kåret den 14. feburar, etter alt å dømme.

Årets maltesiske representanter Firelight skapte skikkelig stemning i salen med sin Coming Home, forhåndstippet av mange som en av de store favoritter i København. Selv om drømmen om en seier brast med en skuffende 23. plass, har bandet ikke ligget på latsiden og har nylig sluppet albumet Backdrop of Life. Albumet inneholder 11 selvkomponerte spor og Firelight kommer til å promotere albumet med en turné i både Tyskland ogf Østerrike. Malterserne har også lagt skuffelsen bak seg, og både de og PBS er allerede godt i gang med Malta Eurovision Song Contest 2015. En liste med 48 artister ble nylig presentert av kringkasteren PBS, og det er disse 48 som er videre til neste runde. På listen finner vi flere kjente navn som har forsvart den maltesiske æren tidligere – Glen Vella fra 2011, Ludwig (som utgjorde halvparten av duoen Julie & Ludwig i 2004), Olivia Lewis fra 2007, Miriam Christine fra 1996 og gledesspreden Gianluca som ga Malta en topp 10 plassering med Tomorrow i Malmö, 2013. Det spekuleres også i om Ira Losco, sist sett på Eurovision-scenen i 2002 skal returnere i år. En gruppe med nonner har klart å komme seg videre på Malta med et bidrag som handler om deres veldedighetsarbeid. Tyve finalebidrag skal velges og går videre til semifinalen den 21. november før den store finalen fra Marsa, en dag senere.

Mange britiske fans fans reagerer med sjokk og vantro i dag etter å ha mottatt den triste nyheten om at en av deres yndlinger gikk bort i går. Lynsey de Paul representerte Storbritannia helt tilbake i 1977 sammen med Mike Moran og sangen Rock Bottom. De endte opp med alt annet enn en jumboplassering og kapret sølvmedaljen like bak årets vinner Frankrike. De Paul døde brått og uforventet i går morges i sitt eget hjem etter en hjerneblødning. Hun ble bare 64 år gammel.

Makedonia eller FYROM som landet ellers er kjent som i Eurovision-kretser har etter sigende store planer om å komme seg til finalen i Wien i år. Kringkasteren MRT avslørte nylig planer om å fornye årets Skopje Festival, som går av stabelen allerede neste måned, den 12. november. Fra rundt 200 innsendte bidrag er det blitt plukket ut 20 til å være med i den storslåtte finalen i Metropolis Arena i Skopje. Blant artistene dukker det opp et og annet kjent navn fra Eurovision-verdenen; Vlatko Ilievski, sist sett på scenen i Düsseldorf i 2011 med RusinkaTamara Todevska, søster av årets makedonske representant Tijana har også forsvart landet sitt i Beograd 2008 med Let Me Love You. Det blir spennende å se om stafettpinnen gis videre fra søster til søster i Skopje om noen uker.

02.10.2014
-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *