Sacré bleu – c’est Twin Twin pour la France!

Twin Twin - foto France 3
Twin Twin - foto France 3

Franskmennene var den tredje av de fem store som presenterte sitt bidrag til årets Eurovision i kveld. I år er første gang de har arrangert en nasjonal finale siden 2007. Etter en lang rekke mislykkede forsøk var det på tide for kringkasteren France3 å tenke nytt. Bidrag kunne sendes inn fram til den 24. november.

Siden var det opp til et panel bestående av personligheter fra musikkbransjen å velge ut fem av bidragene i første omgang; disse ble senere redusert til tre. Navnene til de tre håpfulle, Destan, Joanna og Twin Twin, ble sluppet den 27. november.

Så spoler vi fremover med et par måneder. Det var tidligere Eurovision-deltager Natasha St-Pier som hadde fått oppgaven å lede den nasjonale finalen, som del av hennes musikkprogram Les Chansons d’Abord. Den 26. januar fremførte alle tre sine bidrag, i et program der gjester som Anggun, Marie Myriam og Amaury Vassili også var invitert til studio. De tre bidragene som konkurrerte om å representere Frankrike i København, var:

DestanSans toi (Uten deg)
JoannaMa liberté (Min frihet)
Twin TwinMoustache

Etter programmet var det mulig å stemme på favoritten fram til 23. februar. Resultatet skulle da legges sammen med jurystemmene, og vinneren ble kunngjort i Natashas program på France3 i kveld. Det ble Twin Twin som skal framføre Moustache i Danmark i mai. Dette blir det 57. franske bidraget i konkurransen.

02.03.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *