Østerrike får ikke nok av Conchita

Conchita Wurst - foto:Thomas Hanses/EBU
Conchita Wurst – foto:Thomas Hanses/EBU

Seieren til vinneren av årets Eurovision Song Contest Conchita Wurst har skapt mange reaksjoner i ettertid, både positive og negative. Den skjeggete skjønnheten ble tatt i mot med stor hyllest hjemme i Østerrike og trukket fram som et viktig symbol på toleranse, ytringsfrihet og åpenhet av den østerrikske forbundskansleren, Werner Faymann.

I det ellers ganske så konservative Østerrike har Conchitafeberen tatt helt av, mens i andre land har reaksjonene vært litt mer av det ekstreme slaget. Selv om Conchita fikk 5 poeng fra Russland, har seieren ikke gått upåaktet hen i øst. Mange menn har etter oppfordring valgt å barbere bort sine skjegg, redd for bli å assosiert med det heteste navnhet i Østerrike akkurat nå. Det verserer også rykter om at kringkasteren RTR har uttalt at det må bli en slutt på galskapen og har dermed sagt at de ikke kommer til å stille i neste års konkurranse, men skal heller løsrive seg og danne sin egen konkurranse. Hvorvidt dette er ren spekulasjon gjenstår å se, men det som er sikkert er at vi går en spennende tid i møte.

Landene som har bekreftet sin tilstedeværelse i Wien så langt er: Armenia, Finland, Irland, Sverige, Sveits og selvfølgelig vertslandet selv, Østerrike.

Østerrike vant sist i 1966, så konkurransen om hvilken by som skal være vertskap er rimelig skarp. Wien ble naturlig nok lansert som selskreven vertskapskandidat, men med andre byer som Klagenfurt, Innsbrück og Graz med i kappløpet om å arrangere konkurransen, er ingenting avgjort foreløpig. Vi kommer tilbake med mer informasjon så fort vertsbyen blir kjent.

20.05.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *