Norge og Margarets dag!

I dag hadde Margaret Berger sin første prøve på scenen i Malmø Arena. I følge NRK skal Margaret bruke samme kjole som i den norske finalen. Naglene er byttet ut med krystaller.

Foto: Sander Hesterman (EBU)

Først ute i dag var Hellas med Alcohol is Free. En fartsfylt partylåt i beste grekiske stil. Bosoukien er på plass og blåseinstrumentet selvfølgelig. 5 gladgutter og en eldre mann… Gutta tar seg av løpingen og lager stemning på scenen.

Foto: Per Michael

Israel – trist og litt anmasende låt, som mangler det lille ekstra etter min mening. Låten gir ingen følelse til meg som ser og hører på, men hun synger lidenskapelig. Det skal hun ha! Virker som 3 lange minutter. Artisten ligner på «EBU-tanten- Lynda Woodruff»  i Sarah Dawn Finer skikkelse, men med enda større utringning! På prøvene bruker hun samme kjole som i den israelske finalen, som fremhever det meste…

Foto: Per Michael

Armenia – 5 jeanskledde kule gutter fra Armenia, med en melodiøs låt. Sangeren har en litt rusten rockestemme, noe som fremhever låten. Det skjer ikke mye på scenen, noe som gjør det hele litt kjedelig.

Foto: Per Michael

Ungarn – denne låten vokser i mine ører for hver gang jeg hører den. Selvom det ikke skjer noe på scenen, så er tegnefilmen på bakveggen med på å fremheve låten. Ungarn har blitt en av mine favoritter, som jeg virkelig håper går til finalen. Sangerens litt hese stemme passer perfekt til sangen. Liker stilen hans!

Foto: Per Michael

Norge – flott første prøve av Margaret! Man ser at hun koser seg på scenen. Med 3 korister som har samme koreografi som Margaret og 2 trommiser, gjør låten enda mer fyldig. Scenografien/back-drop passet låten og Margaret perfekt! Kameraføringen er veldig lik som i den norske finalen. Kjolen som hun skal bruke i semifinalen, skal etter ryktene først vises frem på prøvene lørdag 11. mai. Gled dere til semifinalen torsdag 16. mai!

Foto: Per Michael

Albania – i år sender de et rockeband, som for meg er støyete og bråkete. Sceneografien/lyssettingen står i stil med den flammende låten, samt pyro på gitaren i solonummeret. Det er ikke nok til å få disse til finalen, tror jeg…

Foto: Sander Hesterman (EBU)

Georgia – en vakker svensk powerballade skrevet av Thomas G:son, sunget av 2 dyktige sangere. De har en god kjemi på scenen, som er viktig for en kjærlighetssang. Hun ser ut som en prinsesse med vind i kjolen, som har møtt sin georgianske prins. Låten sitter og dette lukter det finaleplass av. Mange har den som favoritt her på pressesenteret. Men scenefremføringen, pyroregn og back-drop blir altfor likt Azerbaijan 2011. Det har vunnet før, så trengs ikke å gjentas…burde heller ha kommet med noe nytt!

Foto: Per Michael

Sveits – tja, hva skal man si. Frelsesarme-beaten og gjenkjenningen forsvant med uniformen. Dette ble for tamt og kjedelig, dessverre. De klarer ikke følge opp videoenversjonen, som virket lovende. Blir nok ingen finaleplass på Sveits i år. Hjelper ikke å ha den eldste deltakeren med på laget, ei heller David Beckham-kopien på gitar.

Foto: Sander Hesterman (EBU)

Romania – Dette er så trashy at det nesten blir kult, både for å se og høre på. Høyere falsettstemme skal man lete lenge etter i ESC-historien. Når man tror han har nådd et høydepunkt, så jammen meg tar han et hakk til… Pent er det ikke! Med sort frakk befengt med perler og stener i regnbuens farger, stående på en forhøyning med masse rødt stoff blafrende rundt, blir hele akten skikkelig kitchy. Blir nok en del latter rundt omkring i de tusen EBU-landene.

Foto: Sander Hesterman (EBU)

09.05.13
-Per Michael-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *