Kveder til MGP 2012!

Kim André Rysstad (29) er en folkemusiker, kveder og sanger fra Rysstad i Setesdal. I 2009 vant han INTRO-folk og ble kåret til ”Årets unge folkemusiker” av Rikskonsertene og folkemusikkorganisasjonen FolkOrg. Nå blir han allemannseie i MGP 2012!

-Kim André er en godt bevart folkemusikkhemmelighet. Nå kommer han til å bli allemannseie og det er på tide, sier Per Sundnes.
I MGP 2012 er det ikke den unge kvederen Kim André vi får se og høre – men den store sangeren! Rysstad er nemlig ikke redd for å blande andre sjangre inn i folkemusikken. Whitney Houston er hans store idol og han har blant annet spilt med støymusiker Lasse Marhaug.
-Whitney har en stemme som har alt og ingen kan overgå det. Det betyr ikke at jeg liker all musikken hennes, men ingen andre har imponert meg så mye som Whitney, sier Rysstad.
Han skal fremføre låta ”Så vidunderlig” som er skrevet og komponert av Elin Nygård.
-Det er en utrolig vakker vise med en sterk melodi og tekst. Sangen har en fin ro og inderlighet over seg, nærmest et salmeaktig preg, forteller Rysstad som gleder seg til å vise seg frem i MGP.
Per Sundnes mener man sjelden har hørt en slik røst som Rysstads i MGP-sammenheng.
-Dette er en unik sjanse til å vise hvem jeg er og hva jeg kan, og samtidig nå ut til et enormt publikum, sier Rysstad.

Foto: Stian Andersen

Den unge kvederen Kim André Rysstad (29) har vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ånin Egeland og Ragnhild Furholt, og har studert ved Folkekunststudiet i Rauland og ved Ole Bull Akademiet. I 2007 slapp Kim André debutalbumet ”Tak hardt uti hand”, som ble kåret til Årets soloalbum under bransjetreffet Folkelarm året etter. I høst slapp han sitt andre album ”Vegen” og turnerte med Rikskonsertene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *