#JoinUs i København – dag 8

Carl Espen & Sanna Nielsen - foto: Morten Thomassen
Carl Espen & Sanna Nielsen – foto: Morten Thomassen

The Nordic Party

De fem nordiske landene hadde sin egen fest lørdag 3. mai hvor artistene opptrer og mingler med pressen og andre inviterte gjester.

Først ut for å opptre var selveste vinneren av årets ESC dersom vi i grand prix klubben har rett, Sanna Nielsen fra Sverige. Hun har deltatt hele syv ganger i svenske Melodifestivalen og hun sang en medley av disse. Hun har lagt i fysisk hard trening siden hun vant Melodifestivalen og iført en tettsittende, blå kjole ser hun fantastisk ut, Sanna er en superstjerne! Hennes låtskriver Fredric Kempe svarte på pressekonferansen tidligere på dagen, på spørsmål om hva de syntes om at ESC blir kringkastet i Canada: «Nå får de vite at det finnes en ny Celine Dion!»

Neste gruppe ut er Islands Pollapönk og der de kommer blir det med en gang liv i salen. De er iført sine karakteristiske, fargerike treningsdresser og framfører årets låt fulgt av Blur sin Girls & Boys. De avslutter med å instruere alle i salen i The Punk Dance før de avslutter sin del med en ny sang. Pønk er ikke den mest populære musikken for den jevne ESC entusiast, men i islandsk innpakning og sjarme, er dette bare moro, veldig moro.

Tredjemann ut er vår egen Carl Espen. Han er akkompagnert av sin kusine og låtskriver Josefin Winther, samt de fire fiolinistene han skal ha med seg på scenen. De synger først Roar av Katy Perry, samme versjon som de gjorde tidligere på dagen på pressekonferansen. Deretter synger de en akustisk versjon av Waterloo. Her må Carl Espen ha jukselapp med teksten, så det er tydelig at det gjøres til ære for ESC og det han får være en del av. Han avslutter med Silent Storm til stor jubel fra salen.

Finnlands representeres som kjent av gruppa Softengine. Disse 17-år gamle guttene skal tilbake på skolen 12. mai, noe som er pussig å tenke på når man ser dem i en slik setting. Personlig syntes jeg selve sangen er ganske anonym, men de framfører med glimt i øyet og sjarmerer publikum. De spiller først sin egen sang Something Better og avslutter med den ny singel, Yellow House.

Vertslandets egen Basim får avslutte showet. Dette er visstnok dagens fjerde opptreden for ham og han bærer også preg av å være litt sliten. Men han er en sjarmerende kar og har som alltid glimt i øyet og presterer godt. Cliché Love Song blir siste sang ut i kveld i en litt annerledes forpakning, så gjenstår det å se om den også blir siste sang som synges i finalen 10. mai.

05.05.14

-Leif-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *