#JoinUs i København – Dag 1

Scenen i B&W Hallerne - foto: Andreas Putting/EBU
Scenen i B&W Hallerne – foto: Andreas Putting/EBU

Første dagen med prøver er godt i gang og så langt er inntrykkene overveiende positive. Sjokket etter å ha sett B&W Hallerne fra utsiden ble fort glemt etter at vi kom inn på selve presseområdet der det meste var godt tilrettelagt. Store TV skjermer hang ned fra taket som dominerte senteret. Det var noen barnesykdommer med bildeoverføringen og lydkvaliteten fra prøvene til de første 3 land, men dette ble fort fikset slik at vi kunne kose oss med de andre prøvene som gjensto.

Det var en av favorittene Armenia og Aram Mp3 som hadde æren av å åpne prøvene i dag og Aram var dessverre litt blek og anonym på den svære scenen. Hele lydbildet var ganske forstyrrende og overdøvet hans vokalprestasjoner. Not Alone endte opp som litt intetsigende for å være helt ærlig.

Latvia og Aarzemniecki var neste land ut og deres første framføring var rimelig urutinert og ustø til å begynne med. Prøvene tok seg opp etter hvert og det skorter definitivt ikke på entusiasme hos Team Latvia. Lekent og skikkelig feelgood er nøkkelordene her.

Estland og Tanja var det andre baltiske land å innta scenen i dag og hun var helproff til fingerspissene. Hennes sceneshow var fysisk krevende, men hun klarte det med glans og ikke minst klarte å synge rent. Imponerende og amazing, helt enkelt.

Storfavoritten Sverige og Sanna Nielsen skuffet heller ikke i dag. Hun hadde et flott sceneshow, der hun sto i en ring av blått lys formet av mange stråler som kom opp fra scenegulvet. Vokalmessig skuffet hun ikke, selv om stemmen bar preg av å være litt sliten enkelte steder. Hun fremsto som trygg og selvsikker og det er helt tydelig at hun har gjort dette før. Allikevel så sitter man igjen med et inntrykk av at hele pakken er en smule kald og kynisk men teknisk sett briljerer hun.

Fra et naboland til et annet med Island og Pollapönk rett etter Sanna. Guttene vet å kose seg på scenen og dette skinner igjennom. Hva angår vokalprestasjonen så var ikke dette det beste vi har hørt fra gruppen, men det var en leken, morsom prøve å få med seg.

Albania’s Hersi var alt annet enn sinna da hun inntok scenen. Hun sto opp på en platform iført en enkel svart kjole og imponerte stort med en feilfri framføring. Hun virket vesentlig eldre i levende live enn i musikkvideoen.

Russlands tvillingsøstre Maria og Anastasiya Tolmachevy sto på det som lignet en huske på scenen mens de sang bidraget Shine. Dagens første pyroeffekter ble tatt i bruk da gnister regnet ned over begge. De gjorde så godt de kunne, gjorde en trygg og selvsikker figur på scenen, men det manglet det lille ekstra i dag.

Aserbaidsjanske Dilara Kazimova fikk også sin tur til å innta scenen for første gang i dag. Scenen er blottet for de overdådige effektene som vi har sett i tidligere år og årets show har en helt annen klasse over seg. Et stort domkirkevindu blir gjenskapt på lysveggen bak Dilara mens hun gir dagens beste vokalprestasjon.

Ukraina gjør det alltid godt i Eurovision-sammenheng så dagens prøve var pirrende og verdt å få med seg. Klarer de å toppe fjorårets kjempe som bar Zlata inn på scenen? Sceneshowet til Ukraina dreidde seg om et digert hamsterhjul på scenen som egentlig tok litt oppmerksomhet bort fra Mariya Yaremchuk og det er utrolig synd for hun besto sangprøven med glans.

Sistemann ute i dag var Axel Hirsoux fra Belgia med den tåredryppende balladen Mother. Sangen oste patos, men til tider var litt i overkant voldsomt – igjen, en førsteklasses vokalist, men det blir liksom for mye. Danseren bak han har heller ikke noe der å gjøre.

-28.04.14-

Kristján

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *