Jenter med «jern» i nesa!

Silje Nymoen, alias Silya, og Rikke Normann planlegger å ta MGP 2012 med storm. Silya deltar nemlig med 2 låter! Den ene skal hun synge selv, den andre skal fremføres av Rikke Normann.

De to nye navnene i MGP 2012 står for skikkelig girl power. Silya fikk sitt store gjennombrudd med gruppa ”Multicyde” på slutten av 90-tallet, mens Rikke imponerte alle med sin stemmeprakt under delfinalen på Ørland og finalen i Oslo Spektrum i MGP 2011. Nå skal de igjen til pers for det norske folk, med hver sin sang skrevet av Silya. 
-Dette er jenter med ikke bare bein, men jern i nesa. De kommer begge til å levere til den store gullmedaljen, så dette kan bli hard konkurranse, sier Per Sundnes.

Fyrverkeri

Låta til Rikke Normann har tittelen ”Shapeshifter”, mens Silya skal synge låta ”Euphoria”.
-”Shapeshifter” er en energisk festlåt hvor jeg får vist det norske folk den andre siden av meg. Jeg er jo schizofren musikalsk sett, med en A-og en B-side. I MGP2011 fikk det norske folk se B-siden, i 2012 får de en mer sprelsk versjon av meg – den gærne A-siden, sier Rikke.
-Da Silya sendte inn to låter, var det naturlig å spørre en vokalist som Rikke om hun ville fremføre den ene. ”Shapeshifter” er en krevende opptempo låt som krever sin kvinne. Rikke er jo selv låtskriver og har nå fått satt sin signatur på låta, så dette blir bra, sier Per Sundnes.

Om Silya har han følgende å melde:

-Vi har lenge ønsket Silya inn i konkurransen. Vi har fulgt henne nøye etter at hun emigrerte til New York for seks år siden og har villet importere henne tilbake. Silya er en sjelden kombinasjon av både sanger, låtskriver og danser – så forvent et forrykende show, sier Per.
-”Euphoria” er skrevet med tanke på mitt indre fyrverkeri, hvor mye jeg elsker det jeg gjør, og at man nesten går inn i en ekstase gjennom musikken, forklarer Silya, som gjør det stort som låtskriver i New York.

Begge jentene ser frem til mulighetene MGP kan by dem.
-Det betyr at flere får høre hva jeg driver på med. Musikkbransjen er veldig uberegnelig, og jeg har vært med på mange ned- og oppturer, så jeg vet at man må hoppe på sjanser når man får dem. Og en MGP-sjanse lar man ikke glippe, sier Silya.

Om artistene:

Rikke Normann (29) har øynene til en ørkenprinsesse og stemmen til en gospel-sanger. Hun kommer fra Jar i Bærum utenfor Oslo, men har også bodd i London og i Stockholm store deler av oppveksten. Dette har gjort Rikke til en særegen gatemiks, både musikalsk og personlig. Selv beskriver hun seg som en elektrosoul-neopop-sanger. Rikke debuterte i MGP i 2010 da hun koret for Mira Craig, og sang seg så til finalen i MGP 2011 med låta ”Not that easy
(ah-åh ah-åh)» sammen med Åste Sem. I høst slapp hun debutalbumet ”Rikki’s Guns”, som inneholdt blant annet hiten ”Superstar”. I tillegg til å være låtskriver og artist, korer hun blant annet for Madcon, Kitchie Kitchie Ki Me O og Jarle Bernhoft  – nå sist under Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

 

Foto: Parallax Studios

Silje Nymoen alias Silya er både artist, låtskriver og danser. Hun begynte å spille klassisk piano som åtteåring og studerte senere dans ved Statens balletthøgskole. Multitalentet fikk sitt store gjennombrudd, både i Norge og Europa, med gruppa ”Multicyde” på slutten av 90-tallet. I 2006 flyttet hun til New York etter å ha fått platekontrakt med Columbia Records. Der har hun opparbeidet seg en imponerende merittliste både som artist og låtskriver, og har samarbeidet med noen av musikkindustriens heteste produsenter som f.eks Cee Lo Green, Printcz Board (Black Eyed Peas, Macy Gray, Nikka Costa), Lester Mendez (Shakira, Nelly Furtado) og J.R Rotem (Rihanna, Jason Derulo, Sean Kingston).

Foto: Jan Cain

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *