Jan Åge Fjørtoft til MGP!

Programleder i Viasat og MGP-ekspert Jan Åge Fjørtoft skal lede torsdagsprogrammene i det nye MGP 2012!

– MGP 2012 skal gjøres større og bedre, og da har vi speidet blant annet til store sportsendinger for inspirasjon. Definalesendingene på lørdagene vil fortsatt være den største arenaen, men veien dit skal også dokumenteres og kommenteres – som i sporten. Og da falt programledervalget naturlig på Jan Åge Fjørtoft, forteller prosjektleder i NRK, Stian Malme.

Skjult MGP-ekspert

Det er ikke mange som vet at Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballproff og nå programleder i Viasat, er en godt skjult MGP-ekspert.
– Fra Abba vant i 1974 har MGP vært et årlig event i Fjørtoftfamilien, og da jeg spilte ute i den store verden var jeg en primus motor for MGP-fester. Når jeg nå får denne sjansen, synes jeg det er veldig spennende og utfordrende. Endelig kan all den kunnskapen som jeg har undertrykt i en fotballgarderobe komme ut, sier Fjørtoft, som vil gjøre dette i tillegg til programlederjobben i Viasat.

Mens programlederparet Marte Stokstad og Per Sundnes skal lede lørdagssendingene, er det Jan Åge Fjørtoft som skal ta for seg historiske tilbakeblikk, diskutere kostymer og artistprøver på torsdagene på NRK1 fra 19.januar.
– Torsdagene blir unplugged-varianten, hvor vi skal vise og prate om det som har blitt dekket over tidligere. Vi skal skjerpe konkurranseformen i en konkurranse som handler om å representere landet sitt. Ingen ære er større enn det, mener Fjørtoft.

 Utvider programmet

Torsdagsprogrammene vil sendes før hver delfinale på NRK 1 og for første gang vil publikum bli sluppet inn i den magiske MGP-verden.  – MGP er den største musikkonkurransen i Europa og skaper et vanvittig engasjement hos det norske folk. Vi utvider derfor sendetiden med fire ekstra torsdagsprogrammer og kan belønne seerne med masse ekstrastoff fra både inn- og utland. Vi vil vise mer av artistenes reise fra de blir plukket ut til de står på scenen og det blir også plass til paneldiskusjoner og historiske tilbakeblikk, sier Malme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *