Her er Florø-artistene

Her er artistene som skal delta i den 2. delfinalen i årets MGP lørdag 26.01.13.

1. Martin Blomvik – Det vakje mi tid
Tekst og melodi: Martin Blomvik, Bjørn Johan Muri og Mats Weinholdt

Foto: Julia Naglestad / NRK

Martin Blomvik (25) kommer fra Sula utenfor Ålesund og har bakgrunn fra musikklinjen på Elverum folkehøgskole. Han har de siste årene jobbet målrettet med musikken med et stort ønske om å bli artist. Låta han skal debutere i MGP med er «Det vakje mi tid», som er en fengende poplåt på klingene Sula-dialekt. Låta har Martin skrevet sammen med bestekameratene Bjørn Johan Muri og Mats Weinholdt. Muri ble først kjent gjennom Idol, og mange husker fortsatt godt radiohiten «Yes man» som han deltok med i MGP 2010. Nå er det Blomvik sin tur til å skape en ny radiohit med MGP- debuten i Florø.

2. Annsofi – I’m With You
Tekst og melodi: Alexander Rybak

Foto: Julia Naglestad / NRK
Foto: Julia Naglestad / NRK

Annsofi Pettersen (18) kommer fra Sarpsborg, og har til tross for sin unge alder opparbeidet seg rikelig med TV-erfaring. Sin første TV-opptreden fikk hun i 2010 da hun deltok i ”Det store korslaget”, hvor hun var en del av vinnerkoret til Team Åge. Senere samme år deltok hun i talentkonkurransen X-Factor hvor hun kom på 3. plass. Annsofi har gitt ut tre solosingler, i tillegg til å ha bidratt på flere samleutgivelser. Når hun nå skal være med i Norges største musikkonkurranse, er det med solid musikalsk hjelp. Låta ”I’m With You” er skrevet av ingen ringere enn Alexander Rybak! Samarbeidet med Alexander Rybak startet i kjølvannet av X-Factor, da Annsofi ble invitert til å synge sammen med ham på et knippe julekonserter.

3. Shackles – On Hold
Tekst og melodi: Silya Nymoen, KeiOne og John Lundvik

Foto: Julia Naglestad / NRK

Shackles består av popduoen Charlotte Kjær (22) fra Tønsberg, og Lwam Feshatzion (22) fra Ellingsrud i Oslo. Jentene møttes som del av en firerbande på X-Factor i 2009, hvor de kom til finalen i Telenor Arena. Etter X-Factor har Charlotte og Lwam fortsatt som en duo. De har gitt ut tre singler, inkludert ”Overtime”, som de gjorde sammen med den svenske rapperen J-Son, og ”Remember”, som ble produsert Kriss Tømmerbakke (fra duoen Erik & Kriss). I MGP i Florø stiller de med poplåta «On Hold» som er skrevet av svenskene KeiOne og John Lundvik sammen med norske Silya Nymoen. Silya deltok både som artist og låtskriver i fjorårets Melodi Grand Prix. Lundvik er også kjent under artistnavnet Johnel, men er kanskje mest merittert som låtskriver og har jobbet med artister som Chris Brown, Usher og Agnes Carlsson. Produsent KeiOne har lagt sitt «Rinkeby-sound» på artister som Adam Tensta og Ken Ring.

4. Hank – No One
Tekst: Josefin Winther
Melodi: Josefin Winther og Magnus Åserud Skylstad

Foto: Julia Naglestad / NRK

Hank (Hans-Erik Dyvik Husby) blir fortsatt omtalt som «Hank von Helvete» fra tiden som vokalist i det suksessrike rockebandet Turboneger. Han er opprinnelig fra Å i Lofoten, men musikken har ført ham ut i verden. Akkurat nå går turen til MGP-scenen i Florø, hvor han skal fremføre låta «No One» – en naken og ærlig pop/rock-låt skrevet av artisten Josefin Winther fra Bergen. Dette kan bli en av Hanks mange overraskende og suksessfulle debuter, på linje med teaterdebuten i rollen som Jesus i «Jesus Christ Superstar» i 2009, filmdebuten i rollen som Cornelis Vreeswijk i filmen ”Cornelis” fra 2010 og dommerdebuten i Idol i 2011.

5. Fjellfolk – Ulvetuva
Tekst og melodi: Trym Bjønnes

Foto: Julia Naglestad / NRK

Fjellfolk er et band fra Bykle i Setesdal og består av Helga Jacobsen (vokal, effekter), Tor Hoslemo (hardingfele) og Trym Bjønnes (gitar, vokal og programmering). Trioen har spilt sammen siden 2008, og har gjort en rekke konserter og festivalopptredener. Blant annet på MaiJazz, Eikrapen Roots Festival, Canal Street, Ekstremsportveko og Nordsjøfestivalen. Låtskriver Bjønnes har med sin bakgrunn fra LIPA gjort seg bemerket som singer songwriter, og ble ukas Urørt i fjor høst med den engelskspråklige «Rain Will Fall». Nå står MGP i Florø for tur med låta «Ulvetuva», basert på et sagn fra deres hjemtrakter. Det er en sårbar og sterk låt med et drivende og rytmiske refreng.

6. Haji – Shine With Me
Tekst og melodi: Haji og Morad Aziman

Foto: Julia Naglestad / NRK

Haji, eller Al Haji-Saleem, sjarmerte mange nordmenn under MGP i fjor som del av trioen United, sammen med Benedicte Adrian og rapperen Sirius. Nå stiller han sterkt på egne bein. Oslo-gutten har nemlig rukket masse siden sist vi så han på MGP-scenen. Han har gitt ut to singler, en musikkvideo og deltatt på sommerturné. Nå vil han på nytt erobre MGP-fansen og folket med låten ”Shine With Me”. Låten har han skrevet sammen kameraten Morad Aziman, kjent fra dansegruppen Kingwings Crew, mens Jesper Borgen har sittet ved produsentspakene.

7. Margaret Berger – Feed You My Love
Tekst og melodi: Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson

Foto: Julia Naglestad / NRK

Elektropopartisten Margaret Berger (27) vokste opp på øya Hitra i Sør-Trøndelag. Hun slo igjennom som artist da hun endte på en sterk andreplass i «Idol» i 2004, og platedebuterte samme år med albumet ”Chameleon”. Dette førte til Spellemannspris for årets musikkvideo for ”Lifetime Guarantee”, i tillegg til å være nominert til prisen for årets nykommer. Nå jobber hun med sitt tredje studioalbum, og er endelig klar for å delta i MGP! Låta hun skal fremføre for første gang på scenen i Florø heter «Feed You My Love» og er skrevet av den svensk-norske artisten og låtskriveren Karin Park. «Feed You My Love» er produsert av den norsk-svenske produsentduoen MachoPsycho (Robin Lynch og Niklas Olovson). Lynch og Olovson har tidligere samarbeidet med artister som Jessica Simpson, Natalie Imbruglia og Pink. For sistnevnte skrev og produserte de den Grammy-nominerte kjempehit’en «Stupid Girls»!

23.01.13
NRK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *