Her er årets deltagere i Melodi Grand Prix!

Årests MGP deltagere (copyright: Kim Erlandsen/NRK)
Årests MGP deltagere (copyright: Kim Erlandsen/NRK)

 

Melodi Grand Prix 2014 kom i gang for fullt i dag da NRK presenterte samtlige deltagere og låtskrivere som er med i årets konkurranse. Navnene på alle artistene, titlene til samtlige bidrag samt navnene til alle låtskrivere ble presentert for et forventningsfullt pressekorps på Folketeatret i dag kl. 12:00. Korte lydklipp fra hvert bidrag er også gjort tilgjengelig på den offisielle MGP nettsida til NRK – bare nok til at folk skal kunne få en smakebit – fullstendige versjoner av alle sangene legges ut den 19. februar.

Musikkansvarlig for MGP Vivi Stenberg har hatt det ganske travelt de siste par månedene med å høre gjennom samtlige innsendte bidrag. Hun har fått hjelp av fire andre som tilsammen har en lang og bred erfaring fra alle aspekter i den norske musikkindustrien : Marie Kommisar (P3), Gisle G. Stokland (redaktør av musikk nettsiden 730.no), musiker Tarjei Strøm og Kathrine Synnes Finskog (direktør i Music Norway). Som Stenberg tidligere har uttalt til pressen, ønsker hun å gjøre årets Melodi Grand Prix til en stor musikkfestival, med stor vekt på kvaliteten på musikken. Etter å ha hørt gjennom samtlige lydklipp kan det konstateres at nivået i år er overraskende høyt sammenlignet med fjorårets startfelt. De aller fleste bidragene kommer i en tidsriktig drakt og det ligger mye arbeid bak produskjonen. Når man leser gjennom navnene til alle deltagerne er det svært få navn man kjenner igjen. Å overtale store navn til å delta gir aldri garanti for suksess, Bonnie Tyler og hennes «Believe in Me» er et godt eksempel på dette og bør være friskt i minne for de fleste.

Følgende femten artister skal delta i årets MGP (Artist/Bidrag/Låtskrivere):

Første semifinale (07. mars)

 •  Hilda & Thea Leora – «Best Friend’s Boyfriend» (T & M: Martin Kleveland, Lisa Desmond Linder og Jesper Jakobsen)
 •  Mo – «Heal» (T & M: Laila Samuelsen)
 •  Dina Misund – «Needs» (T: Frode Bjørgmo Strømvik / M: Dina Misund)
 • Linnea Dale – «High Hopes» (T & M: Linnea Dale, Kim Bergseth)
 • Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein – «Frozen by Your Love» (T & M: Anders Bratterud)

Andre semifinale (08. mars)

 •  Cir.Cuz – «Hele Verden» (T & M: Cir.Cuz)
 •  Martine Marbel – «Right Now» (T: Martine Marbel / M: Martine Marbel og Goran Obad)
 • Oda & Wulff – «Sing» (T & M: Christer Wulff)
 •  Knut Kippersund Nesdal – «Taste of You» (T: Jenny Moe / M: Magnus Hængsle, Jenny Moe)
 •  Charlie – «Hit Me Up» (T & M: Melanie Fontana, John Asher, Lars Hustoft)

Tredje semifinale (09. mars)

 • Moi – «Bensin» (T & M: Ingjerd Østrem Omland)
 •  El Cuero – «Ain’t no love in this city no more» (T: Brynjar Takle Ohr, Øyvind Blomstrøm, Håvard Takle Ohr / M: Brynjar Takle Ohr og B.L. Rolland)
 •  Ilebek – «Who Needs the Universe» (T & M: Andreas Ihlebæk)
 •  Elisabeth Carew – «Sole Survivor» (T & M: Elisabeth Carew, David Eriksen, Simon Climie, Mats Skåre Lie)
 •  Carl Espen – «Silent Storm» (T & M: Josefin Winther)

Som det tydelig fremgår av navnene i startfeltet er det ikke mange kjente blant årets deltagere. Artisten Elisabeth Carew er tilbake for å gjøre et nytt forsøk på å representere Norge i København, etter hennes første forsøk i 2010 med låten Rocketfuel. NRK har klart å få et av de mest spennende liveband med på moroa også, nemlig El Cuero. Helt siden de begynte å opptre i 2005 har deres konserter vakt stor begeistring hos mange kritikere og anmeldere. Tidligere X Faktor deltager Mo nådde langt da han prøvde seg i 2010 (4de plass) og han håper selvfølgelig at han skal gjøre det like skarpt i årets MGP. Sist men på ingen måte minst er navnet Linnea Dale, som etter å ha deltatt i Idol samarbeidet med gruppa Donkeyboy på flere av deres hits, bl.a. «Ambitions«. Hennes deltagelse er nok den som folk flest setter sin lit til.

En fin overraskelse blant låtskriverne var navnet Simon Climie. Mange som digger musikken fra 80 tallet vil kanskje kjenne igjen navnet hans; han var vokalisten i gruppa Climie Fisher som hadde flere store hits ute i Europa (husker noen klassikeren «Love Changes Everything«)? I tillegg til å skrive materiale til Climie Fisher, har han hatt litt av en karriere som låtskriver for andre artister med navn som George Michael, Eric Clapton, Pat Benatar, Rod Stewart og Milli Vanilli. Et annet navn som er kanskje kjent for oss nordmenn er Laila Samuelsen som har skrevet og komponert sangen «Heal» til Mo. Hun var en gang medlem av jentegruppa The Tuesdays sent på nittitallet som gjorde stor suksess både her til lands og i USA med popperlen «It’s Up To You«. Hun har også skrevet sanger for en rekke artister, bl.a. Venke Knutson, Alejandro Fuentes, Maria Arredondo og Erlend Bratland.

Det er bare to bidrag sunget på norsk blant årets låter, sammenlignet med hele fire bidrag i fjor. Overraskende nok er det bare én ballade med i år, «Heal» sunget av Mo. Det kan bidra til at hans låt klarer å skille seg ut fra mengden i den første semifinalen. Hva synes dere om årets utvalg av artister? Del gjerne deres meninger på vår Facebook side!

-27.01.14-

Kristján

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *