Høsttreffet 2011

Et godt antall trofaste medlemmer trosset høstkulden og fant veien til Royal Christiania hotell, hvor det var duket for høsttreff! Og det ble i aller høyeste grad en begivenhetsrik og morsom affære.
Først var det tid for det obligatoriske årsmøtet, hvor det seneste året ble oppsummert, og det nåværende styret ble gjenvalgt for neste periode. Man fikk en liten duell om den ene varaplassen, en duell Anders Tangen vant med klar margin.

Deretter var det tid for ettermiddagens forlystelser. Eurovision-sirkuset som vi elsker skal som kjent forflyttes til Baku neste år, og vi markerte dette ved å kåre det beste Aserbadsjanske bidraget. Med tanke på landets korte GP-historie ble dette en kortvarig prosess, og den klare vinneren ble det raske og energiske bidraget fra 2009 – ”Always” med Aysel og Arash, som til en viss grad utfordret vår egen Aleksander Rybak i Moskva.

Quiz

Intet vellykket treff uten en anledning til å trimme de små grå, og quizmaster K-Ø visste å sette de fremmøtte på prøve. De gjorde dessuten sitt aller ytterste for å sikre seg den herlige dosen Grand Prix-effekter som ble utlovet vinneren. Man skulle gjenkjenne refrenglinjer fra legendariske Grand Prix-sanger, forsøke å løse en og annen rebus og det gjaldt å mimre noen av de mange kostymene opp gjennom historien, alt fra fargen på Tor Endresens dressjakke til Sandra Kims rosa sløyfe. Man gjorde det ekstra spennende å kåre vinneren ved at alle reiste seg og møtte sette seg ned en etter en da antall poeng ble øket fra speakerens side.  Til slutt var det Alf Terje Tjersland som sto igjen som vinner, med imponerende 43 poeng av den maksimale scoren på 50.

Foto: Grethe Braastad
Foto: Grethe Braastad

Kate og hennes liv!

Foto: Grethe Braastad
Foto: Grethe Braastad

Det var deretter tid for vår hovedgjests entre, og denne gangen var det 80-tallets balladedronning Kate Gulbrandsen som hadde blitt invitert. Og det var en særdeles blid og på alle måter likandes dame! Hun fikk se igjen begge hennes MGP-deltakelser, og såklart det store høydepunktet, opptredenen i Belgia i 1987. ”Mitt liv” var ikke overraskende en låt som hadde betydd mye for Kate og fortsatt har hun teksten som et lite oppmuntrende mantra i hverdagen. Morten og de øvrige fremmøtte hadde mange spørsmål til den sjarmerende syngedamen, om hva hun syntes om Grand Prix anno 2011 og mye annet. Kate mente at Grand Prix virkelig er på vei tilbake til de gamle høyder, men at det for henne fortsatt er 80-tallet som ruver øverst. Hennes favorittlåt fra konkurransedagene var damebedårer Johnny Logan, kanskje ikke så overraskende da han også vant klart. Hun fortalte oss også om hennes øvrige liv, som hadde inneholdt flere plateutgivelser, samarbeid med Rolf Løvland og hennes nåværende virke som lærer. Hun ble hedret med blomster og en ruvende, høyst fortjent applaus!

Foto: Grethe Braastad
Foto: Grethe Braastad

Mest hårete låt

Ingen har vel mer enn vår gjest satt standarden for legendariske Grand Prix-frisyrer, og det ble dermed naturlig å hedre henne og andre sveisne artister med å kåre Grand Prix-historiens mest hårete låt. 10 låter hadde blitt plukket ut for avstemning, og det var mang en god latter som runget over salen. Vinneren ble serberen Milan Stankovic, som med sine blonde lokker definitivt hadde sveisen i orden! Konkurransen kom fra Portugals fengende 1982-bidrag, som knep den småsure andreplassen.

Sundnes og MGP 2012

Foto: Grethe Braastad
Foto: Grethe Braastad

Like viktig som å se seg bakover er det å rette blikket fremover, mot den nye MGP-sesongen som venter like på nyåret. Mr MGP himself, Per Sundnes, hadde tatt turen for å gi oss noen stikkord for den kommende slagerkonkurransen her hjemme, og han hadde mye spennende info å komme med. Særlig scenen kan ventes å være mer spektakulær enn noen gang, med publikum bedre integrert i selve scenen og geografien og alderne på deltakerne er også mer spredt enn noen gang tidligere!

Noen artister er allerede klare, Malin, Irresistable, Isabel Ødegård og Nora Foss Al-Jabri, og 20 fler skal offentliggjøres i tiden som kommer. Og det er bare å glede seg: Undertegnede, som har hørt alle hittil utvalgte bidrag, lover flere godbiter, både på balladefronten og for dem som liker sin dance-denge  eller up-tempo poplåt!

Og som vanlig var det et bugnende gavebord til utlodningen!

Foto: Grethe Braastad
Foto: Grethe Braastad

Vi takker for et flott høsttreff og ønsker alle en fortsatt fortreffelig høsttid!

Hilsen Knut-Øyvind og resten av styret!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *