Det ble Freaky Fortune ft. Riskykidd for Hellas i København!

Freaky Fortune feat. Riskykidd - foto: MADTV Greece
Freaky Fortune feat. Riskykidd - foto: MADTV Greece

Det ble lenge satt spørsmålstegn ved gresk deltagelse i årets Eurovision Song Contest etter nedleggelsen av kringkasteren ERT i fjor sommer som følge av finanskrisen. En midlertidig kringkastingsorganisasjon, HPRT, kom seg relativt raskt på beina i kjølvannet av ERT sjokket, men usikkerheten rundt en mulig deltagelse rådde fortsatt. Bare etter at TV kanalen MAD TV tilbød seg å arrangere en finale sammen med plateselskapene Panik og Platinum Records var Hellas’ tilstedeværelse i København sikret.
 
Etter en drøy to timer lang finale fra Acro Music Hall i Athen, var det Freaky Fortune ft. Riskykidd som stakk av med seieren. Vertsparet Giorgos Kapountzidis og Despina Vandi ledet en storslått finale der Hellas’ 40 års jubileum i Eurovision sto i sentrum. Opptredener fra mange artister som har tidligere forsvart Hellas’ ære i konkurransen var bare en del av kveldens høydepunkter.

Det var følgende fire bidrag som kjempet om å få den greske billetten til Danmark i mai:

  • 1. KrystalliaPetalouda Stin Athina (Sommerfugl i Athen) (Musikk: Nikos Antypas, tekst: Aris Davarakis)
  • 2. Freaky Fortune feat. RiskyKiddRise Up (Musikk: Freaky Fortune, tekst: Freaky Fortune and RiskyKidd)
  •  3. Kostas MartakisKanenas De Me Stamata (Ingen kommer i veien) (Musikk & tekst: Ilias Kozas)
  •  4. Mark Angelo feat. JosephineDancing Night (Musikk & teskt: Mark F. Angelo, Thomas Karlsson, Fast Lane, Josephine Wendel, Melina Makris)

Vi fikk høre fire vidt forskjellige bidrag fremført med varierende grad av proffesjonalitet. Prisen for kveldens desidert sureste vokalprestasjon gikk utvilsomt til siste nummer, fremført av Josephine og Mark Angelo. Vinneren av den greske finalen i går kveld ble avgjort med en kombinasjon av jury og telestemmer. Det ble altså Freaky Fortune feat. RiskyKidd som seiret til slutt og som får delta i mai med sitt bidrag Rise Up. De håper selvsagt på å forbedre den svært respektable sjetteplassen som Hellas fikk i fjor med Alcohol is Free.

12.03.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *