De to siste navnene i MGP 2012 er klare!

Rikke Lie (26) og Tommy Fredvang (29) deltok begge i X-Factor 2009. Nå skal de igjen konkurrere mot hverandre, i Norges største musikk-konkurranse. Og med det er artistlista for MGP 2012 klar!

–  Jeg møtte Rikke i Stockholm i fjor under noen opptak til MGP. Makan til driftig dame har jeg sjelden møtt. Hun er full av ambisjoner og ordner alt selv, sier Per Sundnes.

 Rikke Lie skal delta med låta ”Another heartache”, som hun har skrevet sammen med de to svenske låtskrivere Maria Marcus og Niclas Lundin.
– Etter X-Factor så lovte jeg meg selv at jeg aldri mer skulle delta i en musikk-konkurranse. Men da mine medlåtskrivere ringte og spurte om de vær så snill kunne sende inn låta til den svenske melodifestivalen, tenkte jeg: Nei, fader heller – vi går for den norske, forteller Rikke Lie.

Vennen og nå konkurrenten, Tommy Fredvang, har samarbeidet med låtskriverne Tommy Berre og Hanne Sørvaag. Det har resultert i låta ”Make it better”.
– ”Make it better” er som et lokomotiv – fullt kjør fra begynnelse til slutt. Tre minutter med glede, velstand og topp stemning, beskriver Tommy Fredvang.

 –  Tommy er en habil sanger og låtskriver, og med denne låta tror jeg han befinner seg i komfortsonen sin. ”Make it better” er en glad, uptempo låt – ikke ulik sangeren selv, sier Sundnes.

Både Rikke og Tommy synes det er en stor ære å få delta i MGP 2012, og konkurrentene satser fullt på å nå finalen i Oslo Spektrum.
– Det er et av de aller største utstillingsvinduene for artister i Norge, så det er stort å endelig få være en del av Norges største lørdagsunderholdning, som man har fulgt med på siden man var liten, sier Rikke.

Om artistene:

Rikke Lie (26) fra Ålesund er sanger og låtskriver som skrev sin første sang allerede som 10-åring. Hun blir beskrevet som ”Melissa Horn møter Melody Gardot møter Colby Caillat”. Rikke gikk på musikklinja i Ålesund, og flyttet så til Stockholm for å jobbe fulltid med musikk. Rikke ble norgeskjent da hun deltok i X-Factor i 2009. Etter deltakelsen ble hun signet av Universal Music, og dro rett i studio og skrev flere låter. Det har resultert i tre singler (Good Girl, Better Off og Such A Lovely Day), samt  det kommende debutalbumet ”Short Stories” som ventes tidlig neste år.

Tommy Fredvang (29) fra Stavanger er musiker, sanger og låtskriver som har drevet med musikk siden han var 17 år gammel. Karrieren startet i et lokalt punkband i Stavanger, som vokalist og låtskriver på hobbybasis, men det utviklet seg fort til å bli hans store lidenskap. Etter ett år på Paul McCartney-skolen i Liverpool, bestemte han seg for å returnere til Norge for å jobbe videre med musikken. Der fortsatte han studiene ved Nordisk Institutt for Scene og Studio. Tommy ble, som Rikke, norgeskjent da han deltok i X-Factor i 2009. Han har også deltatt i ”Skal vi danse” i 2010, samme år som han ga ut debutalbumet ”From Now On”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *