Blir du med til Wien i 2015?

Conchita Wurst - foto: Andreas Putting/EBU
Conchita Wurst – foto: Andreas Putting/EBU

I dag kom bekreftelsen fra den østerrikske kringkasteren ORF som mange har ventet lenge på : neste års konkurranse finner sted i Wien.

Allerede kort tid etter at seieren til Conchita Wurst, den første for Østerrike siden 1966 var et faktum, så meldte flere byer seg i kampen om å være vertskap for 2015 finalen. Seks kandidater med til sammen 12 potensielle steder meldte sin interesse for neste års arrangement. En kunngjøring kom allerede den 21. juni, der Graz, Innsbruck og hovedstaden Wien sto igjen som kandidater til å være vertsby.

Etter mye skriverier og artikler i diverse medier kom beskjeden i dag om at det er hovedstaden Wien som trakk det lengste strået og dermed får være vertskap for begge semifinaler samt finalen neste år. Datoene for begge semifinalene og finalen var opprinnelig satt til den 12, 14 og 16 mai men ble senere endret til 19 og 21 mai med finaledagen den 23. mai.

Hittil har 23 land bekreftet sin deltakelse i Eurovision Song Contest 2015. Alle de nordiske landene har allerede bekreftet at de er med og en gledelig nyhet kom da Kypros kunngjorde at de kommer tilbake til konkurransen neste år. Deres bidrag ventes å bli valgt i løpet av januar neste år. Det sto lenge spørsmålstegn ved Makedonias deltagelse i Østerrike neste år, men de satser visstnok på å velge sin artist allerede i november.

Det ser derimot dystert ut for både Georgia og Israel neste år; siden jurystemmene fra Georgia i årets finale ble underkjent, er det en reell mulighet for at landet blir utestengt av EBU fra konkurransen i 3 år fremover. Den israelske kringkasteren IBA skal etter planen avvikles neste mars og kilder som står den israelske delegasjonen nær hevder at landet kommer til å trekke seg fra Eurovision Song Contest 2015.

06.08.2014
-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *