Aserbaidsjan sender Dilara Kazimova til København

Dilara Kazimova -  foto: Içtimai TV
Dilara Kazimova - foto: Içtimai TV

Vertslandet fra 2012 Aserbaidsjan valgte sin artist i går kveld i finalen av Böyük Səhnə som gikk av stabelen i Baku. Kringkasteren Içtimai TV har vært travelt opptatt med å arrangere auditions over hele landet fra 9. til 16. januar. Det var forholdsvis få som slapp gjennom nåløyet – av 250 påmeldte var det kun 14 heldige som fikk gå videre til første runde som fant sted den 09. februar. 14 artister ble til 10 etter nøye vurdering fra et panel som besto av bl.a. tidligere vinner fra 2011, Eldar Gasimov.

I andre runde skulle ti håpefulle kuttes ned til seks. De fremførte sine låtvalg foran et panel som denne gang hadde Aserbaidsjans representant Sabina Babayeva fra 2012 med på laget. Den tredje runden fant sted i Baku den 23. februar og av de seks talentene som hadde kommet seg så langt, var det dessverre bare plass til tre i finalen. Nok en gang var det en jury som sto for den avgjørelsen og etter seks varierende opptredener ble det klart at det var følgende tre som hadde tatt seg videre til finalen:

Khana Hasanova
Erkin Osmanli
Dilara Kazimova

Selve finalen fant sted på fredag, men ble vist på TV først i går. Der fikk vi stifte nærmere bekjentskap med tre flotte talenter som hver og en hadde flere sjanser til å overbevise jurymedlemmene. Et begeistret publikum fikk også se gjesteopptredener fra både Eldar Gasimov og Sabina Babayeva.

Hver deltager valgte tre låter til finalen; disse ble fremført i tur og orden i tre omganger. Etter hver omgang fikk alle deltagerne tilbakemeldinger fra juryen og ble samtidig tildelt poeng for sine prestasjoner. Etter den andre runden var det Khana Hasanova som ledet med et eneste poeng foran Dilara Kazimova. I den tredje runden skulle poenggivningen gjøres anonymt og det var Dilara Kazimova som klarte å klå sin vei forbi konkurrenten Khana Hasanova og vant med 136 poeng; 7 poeng foran. Akkurat hvilken sang som Dilara skal fremføre i København er ikke kjent enda – bidraget blir presentert på et senere tidspunkt, trolig i løpet av ukene som kommer.

03.03.14

-Kristján-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *