Høsttreffet 2017

Høsttreffet ble avholdt i Josefines Vertshus lokaler 21. oktober 2017.
Vi var 45 medlemmer til stede. Det var veldig hyggelig å legge merke til at enkelte hadde kommet langveisfra.
Første gjest var den evig unge artisten Kari Gjærum. Hun har en svært rik historie i Melodi Grand Prix. Hun hadde mange historier å fortelle fra de elleve årene som hun har vært med i MGP både som korist og som hovedvokalist, og de fem gangene hun har deltatt i ESC som korist. Hun debuterte i MGP i 1979 og har vært korist for mange av våre fremste artister. Hun har i tillegg deltatt på over 145 plateinnspillinger, vi klarte ikke å holde tellingen. Etter en svært hyggelig prat fremførte Kari flere kjente sanger fra MGP før hun imponerte oss med å synge både på fransk og spansk. Hun fremførte sine favoritter fra Spania og Luxembourg 1973. Da hun sang sin egen sang «Barneøyne» (1989) med stor innlevelse, ble det så stille i salen at man kunne høre en knappenål falle på vegg-til-vegg-teppet på Josefines. Hun avsluttet sin konsert med Lill Lindfors «Musik ska byggas utav glädje» som mange vil huske fra ESC 1985 i Gøteborg. Etter bilde- og autografseanse, stod spekemat på menyen. Josefinegata Vertshus serverer alltid svært god mat.
Andre gjest var ingen ringere enn Stig Karlsen. Vår nye MGP-sjef fortalte en del om planene for 2018 uten å røpe noen artistnavn, men han lover at vi har mye å glede oss til hva gjelder både låtskrivere og artister. Nå kan vi knapt vente til neste års Melodi Grand Prix. Stig oppga at han har to mål – å vinne ESC og samtidig å lage vedens beste MGP i Spektrum. Han fortalte om prosessen med låtutvelgelse og kunne berette at han har hørt gjennom alle ca 1200 låter som ble sendt inn i år. Ikke alle låtene holder like høy kvalitet. Det ble blant annet sendt inn et lydspor med tre minutter stillhet! Stig Karlsen har en unik evne til å få fansen til å føle seg verdsatt. Han tar vår kjærlighet til sangkonkurransen på største alvor. Norge har mye å leve opp til neste år med JOWSTs fantastiske tiendeplass i Ukraina. Vi håper selvfølgelig på finaleplass i Portugal neste år. Stig er leder for fanklubben til KISS og liker rock. Men favorittlåten hans i Eurovision er imidlertid den 59 år gamle italienske låten «Nel blu dipinto di blu» (Volare). I tillegg liker han svært godt Loreen og Margaret Bergers låter.
Etter kaffe og iskake hadde vi ESC-quiz med 20 spørsmål og loddsalg. Programmet ble så tett at avstemming på beste portugisiske låter måtte utgå. Det ønskes en god høst til alle våre medlemmer. Snart er en ny sesong i gang!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *