Finalen i Melodi Grand Prix 2017

Leder og vinnerne

Morten gratulerer JOWST med seieren – Foto: Jarle Teigøy

Gratulerer JOWST med seieren i MGP 2017!  Vi gleder oss til at Norge skal representeres med låten “Grab the moment” i Kiev i mai.  NRK gav oss nok en gang en forrykende finale i Oslo spektrum med 10 gode og varierte bidrag.  Kåre Magnus Bergh og Line Elvsåshagen ledet oss gjennom showet med mye humor.

Nytt av året var internasjonale juryer som hjalp oss å finne de fire gullfinalistene.  At JOWST var favoritt hos fire av juryene, kan nok ha gjort flere hjemme oppmerksomme på kvaliteten ved denne låten.  Som seg hør og bør, er det mye som skjer i MGP og det er høyt volum og mye show.  “Grab the moment” er en kul og litt dempet låt, som ellers kunne ha forsvunnet litt i all støyen for de av seerne som kanskje ikke var oppmerksomme nok til å få tak i låten ved første gjennomlytt. Så godt jobbet, NRK! Fortsett med internasjonale juryer!

At Johnny Logan gav poengene for den irske juryen og hadde pauseinnslaget med “Hold me now” var også med på å heve showet og gi oss den nostalgifølelesen som er så viktig i MGP.  Agnete gav oss mot slutten av showet en ny versjon av “Icebreaker”, den låten gjør hun bare bedre og bedre.

Ulrikke - foto: Leif Smith

Ulrikke – foto: Leif Smith

Jenny Augusta - foto: Leif Smith

Jenny Augusta – foto: Leif Smith

Rune Rudberg band - foto: Leif Smith

Rune Rudberg band – foto: Leif Smith

JOWST - foto: Leif Smith

JOWST – foto: Leif Smith

Kristian Valen - foto: Leif Smith

Kristian Valen – foto: Leif Smith

In Fusion - foto: Leif Smith

In Fusion – foto: Leif Smith

Amina Sewali - foto: Leif Smith

Amina Sewali – foto: Leif Smith

Ammunition - foto: Leif Smith

Ammunition – foto: Leif Smith

Elin & the woods - foto: Leif Smith

Elin & the woods – foto: Leif Smith

Ella - foto: Leif Smith

Ella – foto: Leif Smith

Johnny Logan - foto: Leif Smith

Johnny Logan – foto: Leif Smith

Agnete

Agnete – foto: Leif Smith

12.03.17

– Leif –