Velkommen som nytt medlem

Kontingenten er for tida kr. 150,- per år. Dette beløpet dekker medlemsinformasjonen, portoutgiftene i forbindelse med utsendelsen av dette og driften av klubben. De som ønsker EuroSong News betaler kr. 100,- i tillegg for dette sammen med kontingenten.  Kontonummeret hvor du sender inn kontingenten er 0531 45 61734! Adressen er:

OGAE Norway
v/Morten Thomassen
Lørenveien 18
0585 OSLO

Forøvrig er klubbens postadresse:

OGAE-Norway
v/Morten Thomassen
Lørenvn 18
0585 OSLO

KONTAKT MED KLUBBEN PR. E-POST
medlemskap/kontingent: mot@hoeghcapital.no
nettredaktør: leif.smith@live.no
generelle spørsmål: eurovisjoner@gmail.com

Klubbleder Morten Thomassen kan også kontaktes på mobil 975 22 131.

KLUBBSTYRET PR SEPTEMBER  2014

 • Leder: Morten Thomassen
 • Nestleder: Knut-Øyvind Hagen
 • Styremedlem: Grethe Braastad
 • Styremedlem: Ann-Kristin Janne Bauer Zupfer
 • Styremedlem: Leif Smith
 • Varamedlem: Jarle Teigøy

OGAE – Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision – er en klubb for alle med spesiell interesse for Melodi Grand Prix. Klubben ble startet i Finland i 1984. Norge har hatt egen klubb siden 1985, og den har nå ca. 520 medlemmer. Det er nasjonale klubber i over 20 land, med et totalt medlemstall på over 3000.

På disse sidene vil du finne generell informasjon om Norges deltakelse i Melodi Grand Prix og informasjon for medlemmene i OGAE-Norge. Forslag til annet stoff du kunne tenke deg å se på siden kan sendes til leif.smith@live.no.

EUROSONG NEWS
Dette er navnet på klubbens medlemsblad. Det utgis på engelsk og sendes til alle medlemmer av OGAE-Norway som har betalt ekstra for dette. I EuroSong News vil du finne en presentasjon av deltakerlandene i året Eurovision Song Contest med bl.a. informasjon om og resultatlister fra årets nasjonale og biografi om artisten som representerer landet i ESC.

KJØP OG SALG
For alle som samler på plater (singler/CDer), musikkassetter, videoer og annet stoff med tilknytning til Grand Prix, er klubben et ypperlig forum for å få utvidet samlingen. Info utover det som står i medlemsbladet, fåes hos klubbens ledelse.

GRAND PRIX-TREFF
Den norske Grand Prix-klubben arrangerer to medlemstreff i året, det ene om våren, det andre om høsten. På treffene er det et rikholdig program med bl.a.:

 • visning av årets finalebidrag med egen avstemning (vårtreffet)
 • besøk av en hemmelig gjest med tilknytning til Grand Prix (høsttreffet)
 • visning av en eldre finale eller utvalgte bidrag med egen avstemning (høsttreffet)
 • konkurranser med spennende premier
 • visning av kjente og ukjente høydepunkter fra Grand Prix-historien

Treffene arrangeres i Oslo, vanligvis på en lørdag. Det er også mulig for ikke-medlemmer å delta.

OGAE SONG CONTEST
Dette er OGAEs egen “Grand Prix”, hvor de nasjonale klubbene konkurrerer med hver sin sang. Bidragene må: være fra landets egen produksjon, være utgitt samme år eller året før og bli framført på (et av) landets språk. Juryer i deltakerlandene stemmer på melodiene på samme måte som i Grand Prix. Konkurransen er svært populær, ikke minst i de landene som ikke har nasjonale finaler til Grand Prix, og som derfor ikke kan delta i OGAE Second Chance Contest (se nedenfor). Som medlem kan du være med i juryene både i utvelgelsen av det norske bidraget og i den internasjonale konkurransen. Norge har vunnet denne konkurransen én gang.

OGAE SECOND CHANCE CONTEST
Her konkurrerer melodier som ikke vant i de forskjellige nasjonale finalene til Grand Prix. Hvert land plukker ut sin favoritt blant “taperne”, som så får en ny sjanse til å konkurrere internasjonalt. Jurysystemet er det samme som for OGAE Song Contest. Som klubbmedlem kan du være med i juryene både i utvelgelsen av det norske bidraget og i den internasjonale konkurransen. Norge har vunnet denne konkurransen to ganger.

EKSTRA FORDELER
Et medlemsskap i OGAE Norway kan ikke bare gi deg tilgang til masse Grand Prix-stoff som det ellers er svært vanskelig å få tak i. Det kan også gi deg spesielle fordeler som f.eks. å få adgang til Grand Prix-finaler det ikke selges billetter til, samt unngå den ordinære billettkøen på arrangement med offentlig billettsalg. Dessuten kan man gjennom klubben (ofte) delta på spesialreiser til Grand Prix-finalen.