Vårtreff 2016

Vårtreff svensk 2016
Svensk tema på årets vårtreff – foto: Per Michael Tingvold

Lørdag 23. april hadde Grand Prix klubben sitt vårtreff på Josefines vertshus i Oslo.  Vi var ca. 30 av klubbens medlemmer som var samlet og hadde en hyggelig kveld med god stemning og mye humor.  Siden vi skal til Stockholm og Sverige i år, hadde vi søta bror som tema i farger og dekor.  Sågar sørget vi for at Josefines serverte svenske kjøttboller denne kvelden.

Etter et raskt unnagjort årsmøte, fikk vi se årets bidrag på storskjerm med følgende resultat:

 1. Frankrike 188 poeng
 2. Russland 146 poeng
 3. Italia 141 poeng
 4. Bulgaria 131 poeng
 5. Australia 118 poeng
 6. Polen 108 poeng
 7. Østerrike 90 poeng
 8. Latvia 67 poeng
 9. Spania 65 poeng
 10. Kypros 54 poeng
 • Nederland 53 poeng
 • Island 53 poeng
 • Irland 53 poeng
 • Belgia 52 poeng
 • Aserbajdsjan 46 poeng
 • Sverige 46 poeng
 • Ukraina 45 poeng
 • Moldova 40 poeng
 • Litauen 36 poeng
 • Israel 32 poeng
 • Estland 29 poeng
 • Kroatia 27 poeng
 • Danmark 27 poeng
 • Serbia 26 poeng
 • Makedonia 24 poeng
 • Bosnia & Hercegovina 17 poeng
 • Slovenia 17 poeng
 • Ungarn 15 poeng
 • Tsjekkia 15 poeng
 • Montenegro 14 poeng
 • Finland 13 poeng
 • Tyskland 13 poeng
 • Sveits 12 poeng
 • Hviterussland 12 poeng
 • Storbritannia 12 poeng
 • Armenia 11 poeng
 • Malta 11 poeng
 • Georgia 11 poeng
 • Hellas 6 poeng
 • San Marino 5 poeng
 • Romania 4 poeng
 • Albania 3 poeng

Agnete kunne dessverre ikke komme på grunn av sykdom, men hun hilste og sa at hun veldig gjerne skulle ha vært der.  Klubbens medlemmer har i alle fall tro på at det skal gå bra for henne i Stockholm, at hun skal komme til finalen og der få en 13. plass.

 

Vårtreff 2016
God stemning under avstemningen – foto: Anders Sandvei

02.05.16

– Leif –

Høsttreff 2015

DSC00717
Foto: Leif Smith

Lørdag 28. november arrangerte Grand Prix klubben høsttreff på Josefines Vertshus i Oslo.  Ca. 30 personer kom og hadde en hyggelig høstkveld med topp stemning og god mat.  Høydepunktet var da NRKs nye MGP-general Jan Fredrik Karlsen kom og fortalte om planene for neste års MGP.  Men det var også avstemning over beste andreplass i svenske Melodifestivalen på 2000-tallet, Grand Prix quiz, auksjon og loddsalg. Beste andreplass i Melodifestivalen mener vi at er Sanna Nielsen med Empty Room i 2008.

Det vi fikk vite fra Jan Fredrik Karlsen om neste års MGP, er at det blir samme konsept som i fjor med én stor finale.  Finalen holdes i Oslo Spektrum 27. februar.  Det kom inn nesten 1000 bidrag til årets MGP og 10 låter er valgt ut til å være med i finalen.  Jan Fredrik forteller at det er lagt større vekt på sterke låter framfor kjente artister.  Videre har de i år lagt vekt på bredde i sjangre og musikkstiler, slik at det blir mer variasjon og tydelig skille mellom bidragene.  Samtidig understreker Jan Fredrik at når de har valgt sanger i forskjellige sjangre, så er det virkelig gode låter for å representere den sjangeren.

Den nye MGP-generalen er svært engasjert og har en særegen formidlingsevne og enorm energi.  Han vil være god til å promotere MGP og til å skaffe mye oppmerksomhet rundt arrangementet.  Han virket også oppriktig nysgjerrig på klubben og sa at han hadde fått streng beskjed fra folka i NRK om at han må prioritere å stille opp for oss.  Videre kunne han fortelle at han og NRK er interessert i et samarbeid med klubben om å få til gode  stemningsbilder fra salen under finalen 27. februar.

 

Styret med Jan Fredrik
Med styret – foto: Jarle Teigøy
Buffet
Tacobuffet – foto: Jarle Teigøy
Stemning
God stemning – foto: Jarle Teigøy

30.11.15

– Leif –

Vårtreffet 2015

Lørdag 25. april hadde Grand Prix klubben vårtreff på Elsker i Oslo. Vi var ca. 50 forventningsfulle medlemmer tilstede som håpte på besøk av Mørland & Debrah Scarlett. Vanligvis får vi besøk av årets artister på vårtreffet og det var også planen i år.  De valgte imidlertid i stedet å dra til The London Eurovision Party for å promotere seg selv og Norge. Vi heier på dem og har selvfølgelig stor forståelse for at de velger promotering i utlandet.  Vi i hjemmepublikumet kan heie dem fram, men det er i utlandet de får stemmer.  Likevel er et klart at det var en liten skuffelse for oss som gledet seg til å møte dem, at de ikke kunne komme. Morten fortalte at artistene er svært lei seg for at de måtte avlyse og at de ønsker å få til en “Meet & Greet” med medlemmene i Grand Prix klubben før de reiser til Wien. Vi krysser fingrene og kommer tilbake med mer informasjon dersom vi får til dette.

I år skulle det velges nytt styre i klubben.  Valgkomiteens innstilling på leder, styremedlemmer og varamedlemmer ble enstemmig valgt.  Det nye styret består av følgende personer:

 • Leder: Morten Thomassen
 • Styremedlemmer: Per Michael Andresen, Ann-Kristin Zupfer og Leif Smith
 • Varamedlemmer: Jarle Teigøy og Anders Sandvei

  Nytt styre. F.v. bak Per Michael Andresen, Jarle Teigøy, Leif Smith. Forran: Morten Thomassen, Ann-Kristin Zupfer, Knut-Øyvind Hagen. Ikke tilstede: Anders Sandvei.
  Nytt styre. F.v. bak Per Michael Andresen, Jarle Teigøy, Leif Smith. Forran: Morten Thomassen, Ann-Kristin Zupfer, Knut-Øyvind Hagen. Ikke tilstede: Anders Sandvei.

Når vi takker av det gamle styret, er det særlig en person som fortjener en ekstra stor takk for sin innsats for klubben.  Grethe Braastad har vært styremedlem i 10 år og har gjort en formidabel innsats med bilder, konkurranser, regnskap, e-poster og så videre.  Listen over hva hun har gjort er omfattende og det er nok ikke få arbeidstimer som har gått med på våre vegne.  Vi kommer til å savne Grethe i det nye styret og gleder oss til å se henne på høsttreffet!

Grethe hylles - foto: Jarle Teigøy
Grethe hylles – foto: Jarle Teigøy

Kveldens hovedbegivenhet var å se årets 40 bidrag og stemme over disse for å finne ut hvordan vi mener at årets resultatliste kommer til å se ut.  Hva resultatet ble skal OGAE International publisere i The 2015 OGAE International ESC poll .  Resultatene fra noen land er allerede kunngjort, så det er bare å følge med.  Det vi kan avsløre er at vi tror at Mørland & Debrah Scarlett kommer til finalen og at Norge vil ende på en 6. plass 23. mai.

God stemning under avstemmingen - foto: Jarle Teigøy
God stemning under avstemmingen – foto: Jarle Teigøy
Nydelig thai-mat - foto: Jarle Teigøy
Nydelig thai-mat – foto: Jarle Teigøy
Egen utstilling med klenodier og minner fra MGP og ESC - foto: Jarle Teigøy
Egen utstilling med klenodier og minner fra MGP og ESC – foto: Jarle Teigøy

02.05.15

– Leif –

Høsttreffet 2014

Anita Skorgan
Anita Skorgan Foto: Leif Smith

Lørdag 22.11.14 var ca. 50 av klubbens medlemmer samlet til høsttreff på Diplomaten i Oslo.  Denne gangen var Anita Skorgan gjest og vi begynte treffet med intervju og minikonsert.  Hun har en lang karriere bak seg hvor Melodi Grand Prix har vært en stor og viktig del, og vi var veldig glad for at hun endelig hadde mulighet til å komme.  Anita virket komfortabel i vårt selskap og fortalte flere historier og hadde morsomme poenger.  Etterpå tok hun seg god tid til å ta bilde med alle som ønsket det og slo gjerne av en liten prat.

Anita Skorgan og Morten
Blomster og en prat Foto: Leif Smith

Resten av treffet hadde vi en hyggelig og avslappet atmosfære, vi koste oss med deilig thaimat og hadde tradisjonelle innslag som årsmøte, auksjon og loddsalg.  Litt musikk og avstemning hører også med på et treff og denne gangen stemte vi over beste 2. plass internasjonalt de siste 12 årene.  Den suverene vinneren av beste 2. plass siden 2002, mener vi at er Yohanna fra Island som var runner up etter Aleksander Rybak i 2009.

Dette var nok et hyggelig treff å se tilbake på og en god start på ESC 2015 sesongen.  Ting begynner så smått å skje, Makedonia og Malta har allerede valgt sine bidrag og flere nyheter fra andre land kommer stadig inn.  Vi venter i særlig spenning på mer info om vår egen norske Melodi Grand Prix finale som går av stabelen lørdag 14.03.15 i Oslo Spektrum.  Da vil det som vanlig også bli arrangementer i regi av den norske grand prix klubben, så her er det bare å lade opp og følge med!

23.11.2014

– Leif –

Tidenes beste danske bidrag

Nå er det like før sirkuset braker løs i København og i den forbindelse har vi, tradisjonen tro, kåret vertslandets beste ESC-bidrag gjennom tidene.

Danmark er en av den gamle garden i Eurovision-sammenheng. De debuterte i 1957 med en imponerende 3dje plass takket være Birthe Wilke og Gustav Winckler og Skibet skal sejle i nat. Det tok 7 år før den første danske seieren var et faktum (og det med litt drahjelp fra Norge). Det illevarslende bidraget Stop – mens legen er go’ med Ulla Pia i 1966 markerte en lengre pause i dansk Eurovision historie; hele tolv år ville gå før Danmark kom tilbake til festen.

Danskene har gitt oss to andre vinnerbidrag i årenes løp – Brødrene Olsen stormet til topps i 2000 med feelgood-låta Fly on the wings of love og fjorårets brakseier med unge, barfot Emmelie de Forest og Only Teardrops. Med en av de bedre statistikken i konkurransen kan danskene skilte med hele syv topp tre plasseringer. Danmark har mottatt desidert flest poeng fra Norge opp gjennom årene; hele 193 poeng i alle finalene sammenlagt. Det sier kanskje noe om hvor godt likt de danske bidragene har vært her hjemme.

OGAE Norway har kåret tidenes danske bidrag og det var ingen lett oppgave. Medlemmene har talt og det ble Hot Eyes med Det’ lige det som stakk av med seieren. Aud Wilken og Fra Mols til Skagen fikk tildelt sølvmedaljen mens Birthe Kjær sang seg inn til en feiende flott tredjeplass med Vi maler byen rød.

Hot Eyes - foto: bt.dk
Hot Eyes – foto: bt.dk

http://www.youtube.com/watch?v=hqy9lIKiE4c

Tusen takk Danmark, for alle de flotte bidrag dere har gitt oss – vi satser selvfølgelig på mange flere! Hele resultatlista finner dere her: Beste danske bidrag

-25.04.14-
Kristján

Nok et flott treff og et møte med Carl Espen

Morten Thomassen & Carl Espen - foto : Grethe Braastad
Morten Thomassen & Carl Espen – foto : Grethe Braastad

Et like sikkert vårtegn som årets Eurovision hver mai, var forventingene store foran lørdagens OGAE vårtreff. Ikke minst med årets norske representant Carl Espen som det store trekkplasteret. Til tross for at mange allerede hadde tatt seg påskefri, så var det et imponerende oppmøte på Popsenteret, der nesten 50 medlemmer samlet seg. Med bare et par uker igjen før det braker løs i Kongenes By, var det årets konkurrenter som sto i sentrum på kveldens program.

Vi fikk hilse på vår egen Carl Espen på nært hold, og president Morten Thomassen samt andre kunne stille spørsmål for å bli bedre kjent med stemmen bak Silent Storm. Førsteinntrykket var at Carl Espen tar det meste på strak arm; han er veldig jordnær og ikke minst, utrolig ydmyk og kommer til å være en fremragende musikalsk ambassadør for oss i København, uansett om det blir pallplassering eller ikke. Han ble storbegeistret for sin OGAE Norge t-skjorte i alle fall!

Minst like gledelig var det at han valgte å tilbringe litt tid med oss etter intervjuet og han menget seg med våre medlemmer mens alvoret pågikk – en gjennomgang av årets bidrag. Her skulle det stemmes! At vinneren skulle bli Sanna Nielsen kom neppe som noen overraskelse, men ikke alle innslag i vår topp 10 var like forutsigbare – både Nederland og Israel oppnådde svært respektable plasseringer. Årets Second Chance resultater ble også presentert og det var med stor glede at vakre Linnea Dale kunne utropes som vår representant senere i år med High Hopes. Hele oversikten finner dere her:  Second Chance Contest 2014

Med mye god musikk i form av et tilbakeblikk på ymse danske bidrag opp gjennom årene, samt kunngjøringen av de ti beste danske bidrag var det ingenting å si på stemningen i salen. Og etter å ha mesket seg med et flott utvalg av tapas kunne folk lene seg tilbake og vente i spenning på kveldens loddtrekning; med et gavebord som bugnet over, var det mange som dro hjem fornøyd med fangsten sin.

For de som ikke har fått med seg resultatet etter avstemningen, så er dette de 10 bidragene som OGAE Norge har størst tro på i år:

189 Sverige              12 p
137 Østerrike            10 p
117 Nederland           8 p
100 Danmark             7 p
97   Hellas                  6 p
96   Israel                   5 p
94   Montenegro        4 p
77   Romania             3 p
68   Italia                    2 p
66   Storbritannia       1 p

Hele oversikten finner dere her: OGAE Norway vote ESC 2014

Nok et flott treff å se tilbake på og en aldeles utmerket måte å varme opp til årets Eurovision på. Forhåpentligvis hjalp det litt, slik at lørdag 10. mai ikke virker så langt unna.

17.04.14.

-Kristján-

Kommer Carl Espen til å skape storm i Europa?

Presidenten og Carl Espen Thorbjørnsen - Foto: Jarle Teigøy
Presidenten og Carl Espen Thorbjørnsen – Foto: Jarle Teigøy

Dere har sikkert lagt merke til at Norge har figurert i teten på de forskjellige oddslistene hos bookmakerne rundt om i Europa lenge før vår nasjonale finale ble avholdt 15. mars. Carl Espen var forhåndstippet til å vinne hele sulamitten og han skuffet ikke med en knallprestasjon på scenen og en virkelig rørende fremføring av hans store ballade Silent Storm. Han vant som forventet sin delfinale den 9. mars og dermed kapret han en plass i den storslåtte finalen fra Oslo Spektrum helga etter.

NRK spøkte med at noen hadde stjålet alt av glitter og glamour fra årets finale, ment som svar på tiltale fra pressen på at årets utgave av MGP var blitt forandret nesten til det ugjenkjennelige. Men hvem trenger glitter og stæsj når samtlige av årets bidrag holdt et såpass høyt nivå?

Selv om Carl Espen var den store forhåndsfavoritten, så fikk han litt konkurranse fra tre andre som kjempet med ham om billetten til København i gullfinalen. Mo tok en knapp ledelse etter at de første stemmene var talt, men med fire regioner som gjensto hentet Carl Espen fort inn forspranget. Stemmene fra Vest Norge ble avgjørende for å sende Carl Espen til København og det endte med at han vant finalen med 53,712 stemmer foran elegante Linnea Dale som kapret andreplassen med 39,086 stemmer. Gledessprederen Mo endte på tredjeplass med 37,405 stemmer og det unge sjarmtrollet Knut Kippersund Nesdal kom på fjerde plass med 27,757 stemmer totalt.

Siden brakseieren har Carl Espen hatt det rimelig travelt. Norge er fortsatt med som en av de store favorittene til å vinne årets Eurovision Song Contest, noe som betyr at Carl Espen er en ettertraktet mann. Han var nylig med på Eurovision in Concert arrangementet i Amsterdam der han trollbandt mange tilstede med en suveren framføring av Silent Storm. Hans PR turné ruller videre til London den 13. april der han skal opptre på London Eurovision Preview Party. Han kommer selvfølgelig til å avlegge et lite besøk hos oss først og stikker innom treffet vårt lørdag den 12. april for å hilse på. Ser vi deg også? Vi gleder oss veldig til å stifte nærmere bekjentskap med den store mannen med den sarte stemmen. Det er usikkert hva slags respons Silent Storm kommer til å få hos hvermannsen ute i Europa, men en ting er bra sikkert – vi har de beste sjansene for å komme oss til finalen og for en spennende finale det blir!

I mellomtiden har vi noen bilder som ble tatt av OGAE Norway medlem Jarle Teigøy. Kos dere med disse så lenge og så ses vi på Popsenteret kl. 18 den 12. april.

MGP 2014

Kristján

-09.04.14-

Moro og mye mer i helgen!

 

Vi minner om de tradisjonelle festlighetene denne mgp-helgen:

1. I kveld, fredag fra klokken 18 starter vi mgp-helgen med Euro Café på Hard Rock Cafe. Det er showstart klokken 20:00 , så møt opp i god tid!

2. På lørdag møtes vi på Dattera til Hagen (Grønland 10) fra klokken 17 for oppvarming til kveldens finale. Ta med festhumør!

3. Har du ikke fått overdose etter finalen i Oslo Spektrum så ta turen til Diplomaten ved Rådhuset der DJ Monsuun holder tradisjonelt MGP Afterparty rett etter finalen. CoverCharge er kr.100 inkl. garderode, kort eller kontant!

Vi håper dere alle får en flott mgp-opplevelse! Kanskje favoritten DIN tar hjem seieren i år  🙂
 

Hilsen oss i styret

14.03.14

Årsmøte og høsttreff 2013

Lørdag 12. oktober blir det årsmøte og høsttreff på Popsenteret, samme sted som vårtreffet.
Også denne gangen vil det bli på ettermiddags- /kveldstid. Det kommer detaljer senere, men sett av dato allerede nå! Det vil være påmelding pga bevertning, men det sender vi ut info om senere.

Når det gjelder årsmøtet vil styrets årsberetning, regnskap og budsjett bli fremlagt til godkjenning.
Hvis noen av dere medlemmer har saker dere vil ta opp, bes dette meldt til styret på mail innen 7. oktober 2013.

Klubbens e-postadresse er: (eurovisjoner@gmail.com

Når det gjelder valg er samtlige styremedlemmer (velges for 2 år av gangen) og varamedlemmer (velges for 1 år av gangen) på valg. Hvorvidt alle i styret tar gjenvalg er uklart i skrivende stund. Hvis du vil eller du mener at noen andre i klubben har lyst til å gjøre en jobb for Grand Prix-klubben, så hvorfor ikke stille som kandidat?
Har du forslag til kandidat send en mail til valgkomiteens leder Arild Olsen (arildandreas@yahoo.no). Forslag må sendes valgkomiteen innen 12. september, slik at de kan få gjort sin viktige jobb i god tid før årsmøtet.

30.08.13
-Styret-