Velkommen som nytt medlem

Thursday, February 4th, 2010

Kontingenten er for tida kr. 150,- per år. Dette beløpet dekker medlemsinformasjonen, portoutgiftene i forbindelse med utsendelsen av dette og driften av klubben. De som ønsker EuroSong News betaler kr. 100,- i tillegg for dette sammen med kontingenten.  Kontonummeret hvor du sender inn kontingenten er 0531 45 61734! Adressen er:

OGAE Norway
v/Morten Thomassen
Lørenveien 18
0585 OSLO

Forøvrig er klubbens postadresse:

OGAE-Norway
v/Morten Thomassen
Lørenvn 18
0585 OSLO

KONTAKT MED KLUBBEN PR. E-POST
medlemskap/kontingent: mot@hoeghcapital.no
nettredaktør: leif.smith@live.no
generelle spørsmål: eurovisjoner@gmail.com

Klubbleder Morten Thomassen kan også kontaktes på mobil 975 22 131.

KLUBBSTYRET PR SEPTEMBER  2014

 • Leder: Morten Thomassen
 • Nestleder: Knut-Øyvind Hagen
 • Styremedlem: Grethe Braastad
 • Styremedlem: Ann-Kristin Janne Bauer Zupfer
 • Styremedlem: Leif Smith
 • Varamedlem: Jarle Teigøy

OGAE – Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision – er en klubb for alle med spesiell interesse for Melodi Grand Prix. Klubben ble startet i Finland i 1984. Norge har hatt egen klubb siden 1985, og den har nå ca. 520 medlemmer. Det er nasjonale klubber i over 20 land, med et totalt medlemstall på over 3000.

På disse sidene vil du finne generell informasjon om Norges deltakelse i Melodi Grand Prix og informasjon for medlemmene i OGAE-Norge. Forslag til annet stoff du kunne tenke deg å se på siden kan sendes til leif.smith@live.no.

EUROSONG NEWS
Dette er navnet på klubbens medlemsblad. Det utgis på engelsk og sendes til alle medlemmer av OGAE-Norway som har betalt ekstra for dette. I EuroSong News vil du finne en presentasjon av deltakerlandene i året Eurovision Song Contest med bl.a. informasjon om og resultatlister fra årets nasjonale og biografi om artisten som representerer landet i ESC.

KJØP OG SALG
For alle som samler på plater (singler/CDer), musikkassetter, videoer og annet stoff med tilknytning til Grand Prix, er klubben et ypperlig forum for å få utvidet samlingen. Info utover det som står i medlemsbladet, fåes hos klubbens ledelse.

GRAND PRIX-TREFF
Den norske Grand Prix-klubben arrangerer to medlemstreff i året, det ene om våren, det andre om høsten. På treffene er det et rikholdig program med bl.a.:

 • visning av årets finalebidrag med egen avstemning (vårtreffet)
 • besøk av en hemmelig gjest med tilknytning til Grand Prix (høsttreffet)
 • visning av en eldre finale eller utvalgte bidrag med egen avstemning (høsttreffet)
 • konkurranser med spennende premier
 • visning av kjente og ukjente høydepunkter fra Grand Prix-historien

Treffene arrangeres i Oslo, vanligvis på en lørdag. Det er også mulig for ikke-medlemmer å delta.

OGAE SONG CONTEST
Dette er OGAEs egen “Grand Prix”, hvor de nasjonale klubbene konkurrerer med hver sin sang. Bidragene må: være fra landets egen produksjon, være utgitt samme år eller året før og bli framført på (et av) landets språk. Juryer i deltakerlandene stemmer på melodiene på samme måte som i Grand Prix. Konkurransen er svært populær, ikke minst i de landene som ikke har nasjonale finaler til Grand Prix, og som derfor ikke kan delta i OGAE Second Chance Contest (se nedenfor). Som medlem kan du være med i juryene både i utvelgelsen av det norske bidraget og i den internasjonale konkurransen. Norge har vunnet denne konkurransen én gang.

OGAE SECOND CHANCE CONTEST
Her konkurrerer melodier som ikke vant i de forskjellige nasjonale finalene til Grand Prix. Hvert land plukker ut sin favoritt blant “taperne”, som så får en ny sjanse til å konkurrere internasjonalt. Jurysystemet er det samme som for OGAE Song Contest. Som klubbmedlem kan du være med i juryene både i utvelgelsen av det norske bidraget og i den internasjonale konkurransen. Norge har vunnet denne konkurransen to ganger.

EKSTRA FORDELER
Et medlemsskap i OGAE Norway kan ikke bare gi deg tilgang til masse Grand Prix-stoff som det ellers er svært vanskelig å få tak i. Det kan også gi deg spesielle fordeler som f.eks. å få adgang til Grand Prix-finaler det ikke selges billetter til, samt unngå den ordinære billettkøen på arrangement med offentlig billettsalg. Dessuten kan man gjennom klubben (ofte) delta på spesialreiser til Grand Prix-finalen.

Hei og hjertelig velkommen til Grand Prix-klubben!

Saturday, January 30th, 2010

Her er møteplassen for deg som elsker musikk, modulasjoner, kostymer man aldri glemmer, og sist, men ikke minst: Fest og moro!
Spesielt velkomne er dere nye medlemmer, eller dere som vurderer å bli det, det finnes ikke noe bedre tidspunkt for å bli en del av GP-familien!
Norge er takket være en ung herremann med fela hele Europas Grand Prix-metropol i 2010, noe vi skal nyte med andakt, feire på vårt eget glamorøse, særegne vis
og som vi er nesten skammelig stolt over..
Lille Norge har verdensrekord i poeng (387) OG antall 12’ere (16), og er vertskap for verdens største musikkonkurranse, hva mer kan man ønske seg?
(Dessuten har vi flest 0’ere, det gjelder jo å skille seg ut her i verden, noe vi nordmenn har forstått!)

Vi skriver Januar 2010, og Norge er i full gang med å finne ut hvem som får æren av å etterfølge herr Rybak.
Bredden er større enn noen gang, spenningen likeså!
Vi akter å sitte i Spektrum og nyte alt fra vakre ballader til hardt metall.
Måtte den beste vinne!

Eurovision 2009 bød i tillegg til vår stadig grenseoverskridende feleprins på følgende:

En gresk Adonis i en blendahvit, stadig mer krympende og utringet T-skjorte (takk Gud for den!)
En islandsk prinsesse med stemmeprakt som fra bortenfor de syv blåner.
En aldrende britisk musikallegende bak flygelet som istedet for å bruke sin ærverdige tid til å komponere noe nytt valgte trykke på “repeat” på sin kopimaskin.
En svensk operadiva og isdronning som hentet ut av Narnia-filmene, og med en sistetone istand til å knuse det mest solide vindusglass
OG
En fyrrig turkish delight, en kvinnelig erobrer av både herre-, dame- og skrå hjerter.

Alt i alt en sann nytelse for øyet og øret, med rom for noen deilige latterkuler innimellom, som seg hør og bør.

Hva bringer så 2010?
Den som lever får se!
Sikkert er det at DU bør holde deg oppdatert, vi følger med i kulissene og gir deg alt du trenger å vite!

Hilsen oss i styret 🙂