”Møkkamenn” til MGP!

Gutta bak hiten ”Møkkamann” på VG-lista er et av bandene som skal være i MGP 2012. Med låta ”Ola Nordmann” skal Plumbo sørge for folkefest på nyåret.

Plumbo er et folkelig rockeband fra Sande i Vestfold. De er et av landets mest turnerende band og er kjent for sine livlige spillejobber.  Nå er de klare for å spille på det største tv-showet hittil i karrieren, med låta ”Ola Nordmann”.

”Ola Nordmann” handler om den typiske nordmannen som er glad i fest, fiske og natur. Planen er å fenge alle mellom 3 og 93 år, forteller vokalist og låtskriver Lars Erik Blokkhus.

Hittil har bandet gitt ut 3 cd’er, og med hiten Møkkamann, fra plata ”Råkk’n Råll Harry”, har de blant annet ligget over 9 uker på VG-lista og solgt til dobbel platina.

-Plumbo er et av de mest hardtarbeidende bandene som turnerer konstant. Det siste året har de gjort seg bemerket på både singel- og albumlista i VG. Og låta de skal fremføre er like folkelige som gutta og det liker vi, sier Per Sundnes.

Foto: ikke oppgitt
Foto: ikke oppgitt

Plumbo har eksistert siden 1999 og består av Lars Erik Blokkhus (gitar og vokal), Tommy Elstad (bass og vokal), Hans-Inge Rønningen (trommer) og Glenn Hauger(fløyte og trekkspill). De har tre cd-utgivelser bak seg; Full åpning (2002), På vei til Harryland (2006) og Råkk’n Råll Harry (2010). Låta ”Møkkamann” fra siste plate har solgt til dobbel platina, blitt streamet over 1,5 millioner ganger på Spotify og videoen er vist over 1 million ganger på YouTube.

Foto: ikke oppgitt
Foto: ikke oppgitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *